Южна Корея и Великобритания се договориха да подпишат сделка за

...
Южна Корея и Великобритания се договориха да подпишат сделка за
Коментари Харесай

Южна Корея подписа споразумение с Великобритания за свободна търговия

Южна Корея и Англия се договориха да подпишат договорка за свободна търговия преди Брекзит, който по проект би трябвало да се случи през месец октомври.

Споразумението ще помогне на Южна Корея да минимизира комерсиалната си неустановеност и да поддържа търговията с Обединеното кралство, написа Reuters. Сега сред двете страни също се реализира свободна търговия, което се дължи на договорка сред Сеул и Европейски Съюз, само че това би се трансформирало при излизане на Англия от блока.

Сключването на договорката ще резервира нулеви цени за южнокорейския експорт като авточасти и коли, се споделя в изказване на Министерството на търговията в Южна Корея.

Азиатската страна се приготвя за други вероятни сюжети, при положение на Брекзит без договорка.

Членството на Обединеното кралство в Европейски Съюз ще се приключи на 31 октомври. Ако до тогава двете страни не реализиран единодушие, английското държавно управление няма да има избор с изключение на да напусне блока без договорка или да анулира Брекзит.

Южна Корея ще търси утвърждение от своя парламент и ще ратифицира комерсиалния контракт с Англия преди 31 октомври.

Износът на азиатската страна за Острова възлиза на 6,4 милиарда $ през 2018 година, а това е 1,05% от общия експорт на страната съгласно данни на Корейската интернационална комерсиална асоциация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР