Южна Корея и Европейският съюз се споразумяха в понеделник да

...
Южна Корея и Европейският съюз се споразумяха в понеделник да
Коментари Харесай

Южна Корея и ЕС водят стратегически диалог за сигурността

Южна Корея и Европейският съюз се споразумяха в понеделник да стартират стратегически разговор сред своите висши дипломати за развиване на партньорство в региона на сигурността, се споделя в взаимно изказване на фона на напрежението към рускатото нахлуване в Украйна и севернокорейските нуклеарни закани, предава " Ройтерс ".

Президентът на Южна Корея Юн Сук Йол организира среща на върха в Сеул с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, по време на която водачите също се договориха да засилят съдействието в области като изменението на климата, опазването на здравето и веригите за доставки.

" Южна Корея и Европейски Съюз са значими сътрудници, които споделят универсалните полезности на свободата, човешките права и върховенството на закона ", сподели Юн на взаимна конференция, обещавайки да задълбочи връзките си.
 Украйна подканва Южна Корея за
Украйна подканва Южна Корея за " по-радикална " поддръжка

Олена Зеленска изиска несмъртоносна военна помощ за страната си

, оповестява организация " Йонхап ".

Финансовият министър на страната Чу Кюн-хо назова втората по величина стопанска система в света " най-важният сътрудник " за икономическо съдействие на Сеул.

Южна Корея от дълго време се стреми към икономическо съдействие с Китай , като в същото време разчита на уговорката на Съединени американски щати за въздържане на - внимателен баланс, който рискува да бъде нарушен, защото Сеул от ден на ден се накланя към Вашингтон, като укрепва икономическата сигурност посредством по-тесни връзки със Съединени американски щати.

Министърът на финансите обаче означи, че Южна Корея не има намерение да прекъсва връзките си с азиатския си комшия.
 Китай предизвести Съединени американски щати и Южна Корея да не предизвикат КНДР
Китай предизвести Съединени американски щати и Южна Корея да не предизвикат КНДР

Пекин зове да не се нагнетява съзнателно напрежение посредством заплахи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР