Южна Корея е привикала посланика на Япония, за да протестира

...
Южна Корея е привикала посланика на Япония, за да протестира
Коментари Харесай

Южна Корея привика посланика на Япония

Южна Корея е привикала посланика на Япония, с цел да стачкува против решението за премахването на специфичния търговски статут на Сеул, което влиза в действие от през днешния ден, в подтекста на задълбочаващата се политическа и икономическа омраза сред двете страни, оповестява " Ройтерс ".
Япония извади Южна Корея от така наречен " бял лист " на желаните търговски сътрудници по-рано този месец, което може да значи повече документи и инспекции на място за някои японски експортьори и евентуално забавени доставки на редица артикули
Този ход накара Южна Корея да извади Япония от своя лист с желани търговски сътрудници и да скъса контракта за шерване на разследваща информация сред двете страни.
Южна Корея е привикала посланика на Япония, с цел да му връчи публична тъжба и да изиска решението за " белия лист " да бъде ревизирано, посочи чиновник от южнокорейското външно ведомство.
Отношенията сред двете страни се утежниха в края на предходната година, откакто Върховният съд на Южна Корея постанови изплащането на обезщетения на някои корейци, принудени да работят в японски компании по време на окупацията на Корея от Япония в интервала 1910-1945 година.
Ескалиращият спор провокира паника у Съединени американски щати по отношение на тристранното съдействие в региона на сигурността с двата им най-близки съдружника в района пред възходящите нуклеарни и ракетни действия на Северна Корея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР