Южна Африка започва защитата на Световната купа по ръгби с победа над Шотландия

...
Южна Африка започна защитата на своята титла от Световната купа
Коментари Харесай

Южна Африка започна защитата на своята титла от Световната купа по ръгби с победа с 18-3 над Шотландия в първия мач на отборите от група B в Марсилия в неделя.

Спрингбокс, включващ 14 от отбора от 23-ма в деня на мача, които победиха Англия на финала през 2019 г., бяха накарани да работят усилено за победата, само с две дузпи на Мани Либок, които показаха за присаждането им през първото полувреме, Фин Ръсел изтегляйки един за Шотландия.

Няколко опити в рамките на три минути от Питер-Стеф дю Тоа и Кърт-Лий Арендзе в началото на втория период обаче обърнаха мача.

„Просто съм шокиран, че първата стъпка мина така, както се случи," каза Либок, чийто центриран удар за опита на Арендзе ефективно попари надеждите на Скотанд.

"Благодарен съм на моите нападатели, че ми дадоха платформата. Видях пространството широко, така че тръгнах там. Доволен съм, че се получи."

Треньорът на Шотландия Грегор Таунсенд похвали първоначалната защита на своя отбор, но съжали второто полувреме, помрачено от грешки.

"Ние се защитавахме добре през първото полувреме, след това прераснахме в игра и сет-шоу," каза той.

"Чувствахме, че можем да започнем през второто полувреме. Те спечелиха третата четвърт с ръце и голяма част от това се дължеше на тяхната добра игра и нашата неточност."< p>Това беше първият път, в който Южна Африка спечели първия си мач на Световно първенство, откакто победи Уелс със 17-16 през 2011 г., след като след това стигна до поражения в първия мач от Нова Зеландия през 2019 г. и Япония четири години по-рано.< p>Победата също така увеличи победната серия на Спрингбокс над шотландците до осем и запази рекорда си, че никога не са губили от тях извън Шотландия.

В приятните условия на Марсилия на препълнения Stade Velodrome, отборът на Жак Нинабер изигра дълга игра преди да постави Шотландия на меча за трети път във фазата на Световната купа след предишни победи през 1999 и 2015 г.

След като крилото Духан ван дер Мерве беше два пъти ударен от капитана на Бок Сия Колиси, не отне много време преди защитаващите се шампиони демонстрираха страховитата си сила на сблъсък, Зандер Фейгерсън бе наказан за рухване.

Либок прокара дузпата си встрани от гредите, но компенсира този пропуск минути по-късно, когато Ръсел беше взривен за умишлено удар.

Когато масирана шотландска защита накара Дамян де Алиенде да влезе в контакт, докато Бокс натискаха, тълпата избухна с викове „Шотландия! Шотландия!", играчи се натрупват от всички страни, за да получат част от блъскането и блъскането извън терена.

Южноафриканското крило Чеслин Колбе, въпреки всичките си танцуващи крака, направи опустошителен удар на Сионе Туипулоту и с Малкълм Маркс бързо в за да предизвика обрат, роденият в Австралия център беше наказан.

Либок удари втората си дузпа в напрегнат мач, в който нито една от страните нямаше надмощие.

Дарси Греъм провали най-добрия шанс на Шотландия през първото полувреме, крило, финтирайки пас, вместо да използва по-добре ясен шанс трима на един по лявото крило, с машината за опити за отбелязване на гол Ван дер Мерве извън него.

Шотландия получи две от собствените си дузпи за схватка, за да облекчи напрежението, второто на разстояние от гредите за Ръсел, който не сгреши, за да направи 6-3 и много жив на полувремето.

Либок пропусна дузпа от далечно разстояние в началото на втория период, когато Бокс натиснаха отново, интелигентно разтоварване на RG Snyman, даващо на Арендзе метър пространство.

Докато Блеър Кингхорн беше на мястото си, за да потуши тази атака, топката беше рециклирана и оставена на Дю Тоа, който си проправи път през трима шотландски защитници, за да нанесе точка.< p>Мизерията на Libbok с ритане продължи, докато той пропусна превръщането, но той се поправи за това само миг по-късно.

Блиц защита анулира рядка шотландска атака, позволявайки на Jasper Wiese да контрира рък. Когато Либок получи топката при първия приемник, той отправи перфектен центриран удар без поглед към Арендзе.

Кралното крило на Бок улови топката в пълен наклон и направи чист удар в ъгъла, Фаф де Клерк пое задълженията да рита и надлежно реализира от тъчлинията, за да направи 18-3.

Де Клерк пропусна собствена дузпа, но от този момент Спрингбокс я заключиха, за да си осигурят удобна победа, докато наддаваха за рекордна четвърта титла от Световната купа.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР