Yuga Labs, компанията зад NFT колекциите Bored Ape Yacht Club

...
Yuga Labs, компанията зад NFT колекциите Bored Ape Yacht Club
Коментари Харесай

Бившият изпълнителен директор на Activision Blizzard Даниел Алегре вече е част от ръководството на Yuga Labs

Yuga Labs, компанията зад NFT сбирките Bored Ape Yacht Club (BAYC) и CryptoPunks, има нов основен изпълнителен шеф – Даниел Алегре. Той подаде оставка като президент и основен действен шеф на гейминг колоса Activision Blizzard, с цел да заеме новият си пост от 1 април, заменяйки Никол Муниз. Алегре беше основен фактор в растежа на разработчика на видео игри през последните години и е в основата на триумфа на заглавия като Call of Duty, World of Warcraft, Diablo и Candy Crush:

„ Днес е последният ми ден като президент и основен действен шеф на Activision Blizzard. Благодаря на невероятните екипи, които основават в действителност епични игри. Утре публично стартирам като основен изпълнителен шеф на Yuga Labs. Не мога да бъда по-развълнуван за тази последваща стъпка. “, разяснява назначението си Алегре посредством пост в Twitter.

Новият началник на Yuga Labs има голям опит в развлекателната, софтуерната и гейминг промишлености. Според профила му в LinkedIn той е работил за немския медиен конгломерат Bertelsmann близо шест години, преди да се причисли към Гугъл, където повече от 16 години е заемал разнообразни управнически позиции, като е управлявал отделите по световни доходи от извършване на покупки и търговия, както и интервенциите на компанията в Азиатско-тихоокеанския район и Латинска Америка и други. Той става част от Activision Blizzard през април 2020 година и заема поста на президент и основен действен шеф – втората най-важна роля в компанията след тази на основния изпълнителен шеф, Боби Котик. От Yuga Labs оповестиха идването на Алегре още през декември.

Освен с „ безкрайните “ благоприятни условия, които предлага Web3 компанията, той ще би трябвало да се сблъска и с някои съществени провокации. Групов иск, заведен през декември в Съединените щати, упреква основателите на BAYC в заблуждение на вложителите по отношение на финансовите изгоди от „ притежаването на скъпи бумаги “ на Yuga, както и в потребление на известни лица за тяхното промотиране. Основният проблем, който се чака да бъде позволен от Алегре, е откриването на заслужен заместител на съоснователят на Yuga Labs Уайли Аронов, който си взе отпуск през януари, с цел да се погрижи за здравето си. Той беше диагностициран със сърдечна непълнота и не е ясно по кое време ще може да поеме още веднъж отговорностите си.

Назначаването на Даниел Алегре се счита за самоуверен ход в NFT промишлеността. Кийрън Уоруик, съосновател на ролевата блокчейн игра Illuvium, споделя, че триумфът на Yuga Labs е от „ огромно значение и за целия GameFi бранш “, защото мнозина допускат, че Web3 игрите ще провокират идната значима наклонност в крипто бизнеса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР