Юбилейното издание на Варна интернешънъл продължава днес с постановка на

...
Юбилейното издание на Варна интернешънъл продължава днес с постановка на
Коментари Харесай

Днес във Варна гледаме опера на Моцарт с диригент от Метрополитън опера

Юбилейното издание на " Варна интернешънъл " продължава през днешния ден с режисура на „ Така вършат всички “ от В. А. Моцарт, припомня Moreto.net.

Ще можем да гледаме постановката под диригентството на маестро Грегъри Бухалтер - диригент в " Метрополитън опера ", Ню Йорк - през днешния ден от 21 часа, на открита сцена на Летния спектакъл.

„ Така вършат всички “ е последното заглавие от 20-тото издание на " Варна интернешънъл ", като предстоят последните спектакли - на 27 юни, от 19:00 ч., зала 1 на Фестивален и конгресен център, и 28 юни, от 11:00 ч., още веднъж зала 1.

Това е последната от трите опери, резултат от плодотворното съдействие сред Волфганг Амадеус Моцарт и либретиста Лоренцо да Понте. Както и при „ Сватбата на Фигаро “ и „ Дон Жуан “, желанията на Моцарт и Да Понте за това произведение, са да повдигнат комичната опера на напълно друго равнище. Тя е освен това от рецензия, ориентирана само против държанието на дамите, както подсказва заглавието - истинското заглавие Così fan tutte, което може да се преведе като „ Така вършат всички те (жени) “. Въпреки наситените с комизъм дейности, тази опера, съгласно критиците, е роман за тестванията и непостоянството на любовта. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР