Юбилейното 25-то издание на фестивала „Сцена на кръстопът“ започна не

...
Юбилейното 25-то издание на фестивала „Сцена на кръстопът“ започна не
Коментари Харесай

С шоу, светлини и цирк театърът показа Укротяване на опърни...

Юбилейното 25-то издание на фестивала „ Сцена на кръстопът “ стартира не с елементарна режисура, а със шоу театър, който е обединил в себе си всички театрални изкуства. В „ Укротяване на опърничавата “ на режисьора Стайко Мурджев имаше въртяща се сцена, всевъзможни типове светлинни резултати и артисти, които вършиха същинска акробатика.

Дори Герасим Георгиев – Геро помагаше на партньорката Маргита Гошева си да виси на специфичен полюлей висилка над сцената. „ Животът е цялостен цирк и най-важното е, че в цирка, както и в живота, всичко е на живот и гибел “, сподели Маргита Гошева, която извършва ролята на Катерина.

Със звездният състав на Драматичен спектакъл Пловдив на сцената бяха и цирковите актьори Галина и Михаил. Музиката на Петър Дундаков бе невероятна.



Фестивалът бе открит след малко слово от кмета Здравко Димитров, шефа на Драматичния спектакъл Кръстю Кръстев и програмния шеф Роси Обрешкова. Гост на откриването беше и ръководителят на Съюза на артистита в България Христо Мутафчиев.

„ Искам да ви благодаря за прелестните години, които сте отдали с цел да стане този фестивал това, което е! Благодаря ви за напъните “, сподели кметът Димитров.



Роси Обрешкова напомни думите на безконечния Стафан Данаилов, който преди четвърт век, в най-тежката година на България, убеди кмета Спас Гърневски да направи сценичен фестивал: „ На дълъг път се потегля с положителни другари “. 25 години по-късно „ Сцена на Кръстопът “ е най-престижният театрълен фестивал у нас.



70% от билетите за фестивала са продадени онлайн още преди старта му. В огромната зала и камерна зала на театъра постановките се гледат с маски и при 50% запълненост на местата.

Снимки от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР