Йово Николов: С връчването на третия мандат Радев казва, че

...
Йово Николов: С връчването на третия мандат Радев казва, че
Коментари Харесай

 Йово Николов: С връчването на третия мандат Радев казва, че ще управлява до октомври 2023 година 

Йово Николов: С връчването на третия мандат Радев споделя, че ще ръководи до октомври 2023 година

С връчването на третия мандат на Българска социалистическа партия президентът Румен Радев споделя, че ще ръководи до октомври 2023 година, когато ще се проведат локалните избори. Това съобщи в предаването „ 120 минути “ проверяващият публицист Йово Николов.

„ Цялата политическа обстановка демонстрира, че от Българска социалистическа партия няма да могат да изпълнят мандата. Това значи, че отиваме на предварителни избори през март или април. Силно се колебая, а и социологическите изследвания демонстрират, че и по-късно няма да имаме постоянно държавно управление. Преди локални избори надали някоя политическа мощ би пожертвала да направи нужните взаимни отстъпки, с цел да има постоянен кабинет “, изясни той.

Николов предвижда, че есента ще имаме избори „ 2 в 1 “. Според него би трябвало да се появи някакъв доста мощен състезател на идващите избори, с цел да се промени нещо в политическата среда. Време за нов план обаче няма. Ето за какво той не вижда опция за разрязване на този гордиев възел, написа novini. bg.

„ Това е замяна на волята на гласоподавателя (управлението посредством служебни кабинети – б. р.). По силата на конституцията Румен Радев има правото да назначава служебно държавно управление. „ Да назначава “ – това е основно в това изречение, а не да се избира от представителността на гласоподавателите. На него му хареса да ръководи. Служебни държавни управления ръководят от година и половина и това не е хубаво за демокрацията “, означи още той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР