You`ll Never Walk Alone! Песента е написана през 1945 г.

...
You`ll Never Walk Alone! Песента е написана през 1945 г.
Коментари Харесай

Химнът на Ливърпул You`ll Never Walk Alone! е химн и на шотландския Селтик

You`ll Never Walk Alone! Песента е написана през 1945 година от Ричард Роджърс и Оскар Хамерщайн II за мюзикъла ”Карусел ”. През 1963 година поп рок групата Джери и Пейсмейкърс прави нов музикален вид на You`ll Never Walk Alone, който става шлагер номер 1 в продължение на 4 седмици във всички ранглисти във Англия.
Скоро по-късно Бил Шенкли самичък избира песента при едно присъединяване в радиото на Би Би Си и тя става химн на " Ливърпул ".

Освен на мърсисайци, YNWA е формален химн на шотландския исполин " Селтик ".

Песента, която гласи, че в никакъв случай не би трябвало да губиш вяра, е припозната от милиони почитатели на разнообразни тимове в Европа и постоянно гърми от трибуните на " Борусия " Дортмунд, " Дженоа ", " Твенте " и даже АЕК.

Всеки път " Анфийлд " се пръска по шевовете под нейните звуци, а при започване на 70-те рок групата Пинк Флойд се впечатлява толкоз доста от атмосферата на стадиона, че включва сегменти с почитателите, които пеят You`ll Never Walk Alone като част от новия си шлагер Fearless.

По време на почивката на финала в Шампионската лига през 2005 година, когато " Ливърпул " изостава с 0:3 от " Милан ", последователите на мърсисайдци запяват познатия рефрен. Те не се стопират и при започване на второто полувреме, когато в границите на 6 минути играчите на Рафа Бенитес връщат три попадения, изравняват, а след това стигат до петия си трофей след трагични дузпи.

По-късно капитанът Стивън Джерард споделя, че футболистите са се въодушеви от силата на своите почитатели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР