Йоркширският териер произхожда от Англия и по-точно от графство Йоркшир.

...
Йоркширският териер произхожда от Англия и по-точно от графство Йоркшир.
Коментари Харесай

Характер и поведение на йоркширски териер

Йоркширският териер произлиза от Англия и по-точно от графство Йоркшир. От там идва и името на неговата порода. Висок е сред 21 и 23 см и тежи към 3 кг. Изключително уместно куче за развъждане в апартамент, защото той е една от мини породите кучета и може да се каже, че е декоративно куче. Продължителността на живота му е сред 12 и 15 години.

Йоркширският териер е доста известно куче по целия свят. Той е представител на една от най-малките породи кучета. Весел и разговорлив е характерът на йоркширския териер.

Любящи и предани, смели и уверени в себе си, йоркитата са подобаващи за развъждане, както от опитни, по този начин и от неопитни стопани. Те са доста витални и любознателни животни, които обичат да играят и са прелестни кучета компаньони.

Това са доста умни кучета, само че образованието им е мъчно заради самостоятелния темперамент на йоркширския териер. Въпреки дребните си размери, смелите йоркшири постоянно се пробват да преобладават над други кучета, като подценяват своя статус.

Те добре съжителстват с други типове животни в дома, като зайци, хамстери или папагали.

 Йоркширски териер

Но имайте поради, че това са несъответствуващи кучета за деца. Те би трябвало доста нежно да се отнасят със своето животно и да схващат, че на такова нежно животно може доста елементарно да се навреди. Не се предлага съжителството на малко дете с подобен любим, съществува риск и за двете страни.

След като обсъдихме държанието и характера на йоркширския териер, не можем да не споменем и няколко думи за грижите, които би трябвало да полагате.

Какво изисква развъждането на йоркширски териер?

Той не е от тези домашни любимци, които се гледат елементарно. В началото на своя витален път дребните кученца не се нуждаят от огромни грижи, само че е хубаво образование на йоркширския териер да стартира от ранна възраст.

Обикновено са нужни към шест месеца на бебето териер да му порасне дълга четина. За да наподобява тя на коса и да наподобява пухкава и дълга, би трябвало да се грижите за нея. Препоръчително е да сресвате кучето всекидневно.

Грижата за козината на йоркширски териер изисква да се употребяват специфични масла. Те защищават козината, вършат я лъскава и попречват рухването и. Желателно е да къпете йоркширския териер най-малко един път седмично.

 Йорки

Той не се нуждае от огромно количество физическо натоварване, само че доста обича разходките. Важно е да му се отделя доста внимание и време за взаимни игри. Добре е да има обичана играчка, само че въпреки всичко играта със стопанина му е незаменима. Той мъчно устоя на мраз, по тази причина е нужно да го обличате с облекла за кучета в дъждовно и хладно време. Пазете го от контузии, заради неговата чупливост и дребен размер.

Йоркширските териери не си сменят козината и това ги прави подобаващи за хора, които имат алергия към кучетата. Те са известна порода кучета и постоянно стават обект на обири, по тази причина е хубаво, когато любимецът е пуснат в близост, постоянно да го виждате.

А в случай че към момента нямате такова животинче, само че доста желаете да си вземете вижте нашите разгласи и цени за йоркширски териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР