Йорданският крал Абдула Втори бе поканен този месец в Италия,

...
Йорданският крал Абдула Втори бе поканен този месец в Италия,
Коментари Харесай

Йорданският крал взима католическия Нобел за мир

Йорданският крал Абдула Втори бе поканен този месец в Италия, с цел да получи " Светилника на мира на Свети Франциск " от Асизи - премия, известна като " католическата Нобелова премия за мир ", оповестиха през днешния ден францисканските монаси, представени от Франс прес.

" Негово величество кралят на Йордания Абдула Втори ще посети на 29 март дружно с Нейно величество кралица Рания базиликата " Свети Франциск " в Асизи, с цел да получи " Светилника на мира на Св. Франциск ", сподели шефът на пресслужбата на храма Енцо Фортунато.

Францисканците го удостояват с тази премия " за активността и уговорката му за поощряване на спазването на човешките права, хармонията сред другите религии и приемането на бежанци. Днес светът е свикан да избира сред страха и доверието сред хората. Ние избрахме доверието ", съобщи Фортунато.

Усилията на крал Абдула Втори в интерес на мира и хармонията в света са от извънредно значение в битката против разпространяването на пагубни идеологии, означи посланикът на Йордания в Рим Фаиз Хури.

Йорданският монарх ще получи оценката на гала в наличието на италианския министър председател Джузепе Конте и немската канцлерка Ангела Меркел, която стана притежател на премията предходната година " за помирителската си работа в интерес на мирното взаимно битие на народите ".

Слабо известно на необятната общност отличие, " Светилникът на мира " е връчен за първи път през 1981 година на полския отстъпник Лех Валенса. Други негови носители са папа Йоан-Павел Втори и Майка Тереза (1986 г.), Ясер Арафат (1990 г.), Михаил Горбачов (2008 г.), Шимон Перес (2013 г.), Махмуд Абас (2014 г.), папа Франциск (2015 г.) и Хуан Мануел Сантос (2016 г.), напомня Франс прес.

Тази година францисканците означават 800-ата годишнина от визитата на Св. Франциск при султан Малик ал Камил през 1219 година В разгара на кръстоносен поход, духовникът се опитал да убеди домакина си да смени вярата си и въпреки да не съумял, сърдечното им другарство, съгласно францисканците, е образец за връзки на разговор и помиряване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР