Йорданов сподели, че кандидатът на ИТН за премиер е бил

...
Йорданов сподели, че кандидатът на ИТН за премиер е бил
Коментари Харесай

Тошко Йорданов за Пламен Николов: Той е „разбран човек”. Ако стане премиер, няма да берем срам в ЕС

Йорданов показа, че претендентът на Има Такъв Народ за министър председател е бил в действителния бизнес, рискувал е личните си пари за развиването на компания, поемал е отговорност за огромни планове. Ако стане министър председател, няма да берем позор в Европейски Съюз, счита той.

„ С Пламен Николов работим от три години и половина. След референдумът, който направихме, организирахме събеседване с хора, които са с качества имат предпочитание да дадат каквото могат за смяната на страната. Беше обществено, излъчвахме го в интернет, просто сътрудниците публицисти и политици не гледат в вероятност. Там се появиха доста качествени хора, с които работим”, сподели още Йорданов пред Нова телевизия. Според него няма политик, който да е „ дошъл” с насъбран политически опит.

„ В политиката би трябвало да влязат морални хора, с качества, които да схващат от материята, в която ги хвърляме. Грубо казано, имаме компания, с управление по отдели. Всеки един български жител, по Конституция, може да извършва тази служба, стига да има висше обучение и хората да му гласоподават доверие ", счита още депутатът от Има Такъв Народ.

Той уточни, че няма да се извини на Асен Василев, защото е съобщил единствено обстоятелства. Според Йорданов служебният финансов министър лъже, тъй като е имало правосъдна експертиза в Лондон, след която той е предложил извънсъдебно съглашение.

" Тази врътка Асен Василев я е направил още няколко пъти. Откраднал е код, който е продал на китайското държавно управление ", разкри депутатът от " ИТН ".

„ Ние поехме своята отговорност и повторно не сме го предложили, откакто разбрахме какво се е случило. Този, който го е предложил преди този момент, дали го е ревизирал? Василев за повторно е в служебно държавно управление. Вина ли е, че сме го номинирали? Вина щяхме да имаме, в случай че го създадем министър, по-късно, което знаем за него. Човекът има бизнес минало, което не е положително. Христо Иванов си разреши да ни споделя кой да слагаме за министър, по тази причина си позволихме да отговорим. Отговорността се носи от този, който го е направил министър, не от нас. Аз не споделям, че президентът се е справил зле – служебният кабинет е прелестен, могат да се позволяват неточности. Ако имаме опция да имаме кабинет, допустимо е да имаме някой,който да не е задоволително непокътнат или да не стане задоволително добър. Въпросът е да се реагира по-късно вярно. Тук просто се получи пренатягане с няколко индивида с непрекъснато пояснение какъв брой са светци. Засветиха червени лампи след диалога ни с него”, изясни Йорданов.

Йорданов разяснява и спекулациите, че от партията са сменили името за кандидат-премиер в последните минути и в началото са считали да предложат Петър Илиев, който беше претендент за правосъден министър в първия проектокабинет.

„ Това потегли от Николай Хаджигенов. На срещата ни с „ Изправи се БГ! Ние идваме!” обсъждахме кои имена те не биха подкрепили и заради какви аргументи. С Петър Илиев работим от референдума, той е прелестен правист. Хората, които са от нашия екип ги пазиме, изключително в случай че им „ окачат” с нелепости. Няма да ви кажа какъв ще става Петър Илиев в кабинета, това е работа на министър-председателя”, разяснява депутатът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР