Йорданка Фандъкова взима поне 70 000 гласа по-малко в сравнение

...
Йорданка Фандъкова взима поне 70 000 гласа по-малко в сравнение
Коментари Харесай

Галъп: Фандъкова губи поне 70 хил. гласа в сравнение с 2015 година

Йорданка Фандъкова взима най-малко 70 000 гласа по-малко спрямо кметските избори в София през 2011 и 2015 година - тогава тя имаше към и над 240 хиляди гласа. Сега - по предварителни калкулации - гласовете ще се окажат към 170 хиляди, при към 130 хиляди за Манолова. Това демонстрират наблюденията на " Галъп интернешънъл ".

При Фандъкова вотът е съвсем напълно от последователи на ГЕРБ (83.5%), а при Мая Манолова партийният избор на Българска социалистическа партия е към една втора (54.5%), демонстрират данните на социологическата организация за демографията на вота в София. По 3.9 на 100 от подкрепилите някогашния омбудсман са дали своят вот за листата на " Демократична България " и за Борис Бонев. Сстаналите гласове за нея са най-вече от последователи на нови, протестни, дребни обединения или дистанцирани от политиката хора.

Според " Галъп " и Манолова, и Фандъкова по-скоро са съумели да влязат в упования профил - на партиен претендент и на претендент, който се пробва да получи повече поддържа.

Проучването сочи още, че към 13% от хората, които са подкрепили Борис Бонев за кмет на София, са дали своят вот за листата на " Демократична България ". Според данните поддръжката за кандидат-кмета на " Демократична България " Борислав Игнатов е сходна на тази на Фандъкова – идва съвсем изцяло от гласувалите за листата на обединяването (81.3%). Само 3.9% от гласовете за него идват от подкрепили Бонев като общински консултант.

Ангел Джамбазки и Волен Сидеров също получават гласове най-вече от подкрепилите листите надлежно на Вътрешна македонска революционна организация и " Атака ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР