Йорданка Фандъкова ще обяви следващата седмица дали ще се кандидатира

...
Йорданка Фандъкова ще обяви следващата седмица дали ще се кандидатира
Коментари Харесай

Фандъкова и Манолова казват следващата седмица дали ще се кандидатират за кмет

Йорданка Фандъкова ще разгласи идната седмица дали ще се кандидатира за нов мандат като кмет на София. Това сподели тя в отговор на въпрос по време на инспекция на ремонта на бул. " Асен Йорданов " в кв. " Дружба ".

В последните седмици съвсем всеки ден кметът ревизира поправки на улици, булеварди, детски градини, учебни заведения. Въпреки че за момента тя не дава отговор изрично дали ще се яви на локалните избори, държанието ѝ демонстрира, че на процедура е в акция.

На няколко пъти Фандъкова, която е и зам.-председател на ГЕРБ, на процедура загатна, че към този момент е решила да се бори за нов мандат. Първо загатна, че екипът в общината ще бъде освежен, а по-късно, че изборите са съревнование, тя е състезател, а и " приготвяме нови хрумвания " за София. Тя не приказва и за привършване на мандата и за довеждане докрай на планове и стратегии, а за това какви са проектите на актуалното ръководство за бъдещето.

Малко след Фандъкова се чака да бъде оповестена и другата необявена, само че декларирана неофициално кандидатура – тази на омбудсмана Мая Манолова. В четвъртък на уеб страницата на институцията беше оповестен и доклад за работата на Манолова за четиригодишен интервал - от октомври 2015 година досега. Мандатът на омбудсмана изтича следващата година. Отчетът ѝ е пуснат в този момент с формалния претекст за " засиления публичен интерес " към работата ѝ, само че повече наподобява на поръчка за прибързано привършване на мандата.

От седмици Манолова, сходно на Фандъкова, води неофициална акция. Тя даже участва на няколко митинга против застрояването пред постройката на общината и се среща с недоволни от актуалната политика на администрацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР