Йордания възобновява от днес редовни международни полети до и от

...
Йордания възобновява от днес редовни международни полети до и от
Коментари Харесай

Йордания възобновява международните полети шест месеца след спирането им

Йордания възобновява от през днешния ден постоянни интернационалните полети до и от към 40 страни, близо шест месеца откакто затвори всички пътнически линии поради пандемията от ковид, съобщи ДПА.

В средата на март държавното управление спря всички полети като част от серия карантинни ограничения, с цел да се спре разпространяването на вируса. Властите възнамеряваха да отворят още веднъж интернационалното летище " Кралица Алия " в Аман за интернационалните полети през август, само че го отложиха няколко пъти. С този ход кралството цели да подтиква стопанската система, която се чака да се свие с 3,4% тази година. Туризмът, като да вземем за пример визитите на античния град  Петра, възлиза на 10% от цялата стопанска система на Йордания.

Пътниците, влизащи в Йордания, би трябвало да дават негативен тест за Ковид-19, изработен 72 часа преди пътуването. Друг наложителен тест би трябвало да се направи при идването. Правителството е разделило листата с към 40 страни в три категории съгласно епидемиологичната конюнктура в тях. Всички пасажери ще би трябвало да се изолират за най-малко пет дни или най-много две седмици според от кое място идват. Някои от страните в листата към момента не са възстановили интернационалните полети, в това число Саудитска Арабия.

В Йордания все още има към 2500 общо регистрирани случая на ковид, което прави 250 на 1 млн. души население - 10 пъти по-малко в сравнение с в България. Активните случаи са 644.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР