Йордания извърши редки въздушни удари по южна Сирия в понеделник,

...
Йордания извърши редки въздушни удари по южна Сирия в понеделник,
Коментари Харесай

Йордания удари цели на наркомафията в Сирия

Йордания извърши редки въздушни удари по южна Сирия в понеделник , оповестява " Ройтерс ".

Ударена е обвързвана с Иран фабрика за опиати, като е погубен контрабандист, за който се твърди, че стои зад огромни транспорти през границата на двете страни.

Това са декларирали локални източници и източници от разузнаването.

Единият удар е блъснал изоставено оборудване за опиати в южната провинция Дераа в Сирия, обвързвано с подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула ", която е съдружник на сирийското държавно управление.

Друг удар против село Шааб, в прилежащата провинция Свейда, покрай границата с Йордания, умъртви сирийския наркобос Мари ал-Рамтан и фамилията му, до момента в който бяха вкъщи.

" Както домът на Рамтан, по този начин и оборудването бяха оставени в руини ", сподели Райън Маруф, сирийски откривател, проследяващ търговията с опиати.

Смята се, че фабриката за опиати в град Дераа на Хараб ал Шахем е била място за срещи на платени от " Хизбула " контрабандисти , сподели Маруф, потвърждавайки разказите на локални източници, осведомени с въпроса.
 Йордания желае от Съединени американски щати помощ против нарковойната в Сирия
Йордания желае от Съединени американски щати помощ против нарковойната в Сирия

Кралят на Йордания Абдула предизвести за повишаването на насилието на Западния бряг

Рамтан, главен дилър на опиати в Южна Сирия, е вербувал стотици бедуински превозвачи, които се причисляват към редиците на обвързваните с Иран милиции, които управляват Южна Сирия, настояват йордански и районни източници от разузнаването.

Той е бил осъждан на гибел няколко пъти през последните години задочно от йордански съдилища за трафик на опиати, настояват правосъдни източници.

Две районни разследващи служби и западен дипломатически източник, който следи обстановката в Южна Сирия, потвърдиха, че йордански военни самолети са блъснали двете цели , свързани с опиати, в рядко нахлуване в Сирия от началото на спора, който продължава повече от десетилетие.

Външният министър на Йордания Айман Сафади отхвърли да удостовери, че страната му е направила удара, когато беше запитан по време на конференция.

" Когато предприемем някаква стъпка, с цел да защитим националната си сигурност или да се надигнем против всяка опасност, ще я обявим в точното време ", сподели той.

Йордания е както дестинация, по този начин и главен директен маршрут към богатите на нефт страни от Персийския залив за каптагон, на ниска цена амфетамин, който съгласно западните и арабските страни се създава и изнася от опустошената от война Сирия.

Правителството на сирийския президент Башар ал-Асад отхвърля да е забъркано в произвеждане и контрабанда на опиати. Иран твърди, че обвиняванията са част от западни заприказва против страната.

Хизбула също отхвърля присъединяване в търговията с опиати и споделя, че обвиняванията на Йордания отразяват акцията на Вашингтон за подкопаване на въздействието на Иран в района.

Инцидентът идва единствено дни откакто Сафади заплаши да удари вътре в Сирия, в случай че Дамаск не спре контрабандата. Свързаната с Иран нарковойна съставлява опасност освен за националната сигурност на Йордания, само че и за страните от Персийския залив, сподели Сафади.

Ударите бяха обръщение към Дамаск, че не трябва да бърка решимостта на Аман сега, в който ръководеше арабските старания за преустановяване на отчуждението на Сирия, споделиха двама публични лица, поискали анонимност.

Йордански публични лица споделят, че техните опасения по отношение на повишаването на контрабандата на опиати са били изразени през последните месеци на срещи по сигурността със сирийските управляващи, където са получили обещания, само че не са видели действителни опити за ограничение на търговията.

Припомняме, че при започване на март кралят на Йордания Абдула изиска от Съединени американски щати помощ за битка с разрастващата се нарковойна по границите със Сирия, за която упрекват подкрепяните от Иран милиции.

Йордания има почти 375 км дълга граница със Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР