Йорданецът Сирхан Сирхан, който е убиецът на сенатор Робърт Кенеди,

...
Йорданецът Сирхан Сирхан, който е убиецът на сенатор Робърт Кенеди,
Коментари Харесай

54 години по-късно - убиецът на Робърт Кенеди няма да бъде пуснат от затвора

Йорданецът Сирхан Сирхан, който е килърът на сенатор Робърт Кенеди, брат на 35-ия президент на Съединени американски щати Джон Ф. Кенеди, няма да излезе предварително от пандиза. Това излиза наяве от изказване на губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, съобщи БГНЕС

През август предходната година щатският съвет за предварително освобождение заключи, че 77-годишният Сирхан към този момент не съставлява заплаха за обществото, и изпрати документите му за предварително освобождение на Нюсъм, с цел да ги подпише.
Обвинен за опит за ликвидиране на Пеевски осъди прокуратурата
Прокуратурата е наказана да заплати обезщетение от 2500 лв. на Георги Христов, който преди 8 години беше арестуван и упрекнат за малко в о...
Прочети повече
" Убийството на сенатор Кенеди, осъществено от господин Сирхан, е едно от най-печалните закононарушения в американската история. След десетилетия в пандиза той по този начин и не съумя да се пребори с минусите, които го накараха да убие сенатор Кенеди ", цитира пресслужбата думите на губернатора, който отхвърли да извърши предлагането.

Сирхан Сирхан прострелва сенатор Кенеди на 5 юни 1968 година, малко откакто той печели първичните избори в Калифорния за президентската номинация на Демократическата партия. Според килъра той е направил това в символ на възмездие за поддръжката на Кенеди за доставката на американски военни самолети за Израел.

За това закононарушение Сирхан в началото е наказан на гибел в газова камера. Но защото през същата година Върховният съд на Съединени американски щати постановява, че смъртното наказване е противоконституционно, Сирхан е наказан на затвор.

От 1975 година насам Сирхан неколкократно подава молби до управляващите за предварително освобождение, само че те непрекъснато са отхвърляни.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР