Йордан Петков е новият селекционер на юношеския национален отбор на

...
Йордан Петков е новият селекционер на юношеския национален отбор на
Коментари Харесай

България с нови селекционери на юношеските отбори до 19 и до 17 години

Йордан Петков е новият селекционер на юношеския народен тим на България до 19 години. Той заменя на поста Ангел Стойков, който водеше отбора в интервала 2016-2023 година и го изведе до присъединяване на финалите на европейското състезание през 2017 година в Грузия, както и до елитния кръг година по-късно.
Прочетете още
Досега Петков бе отпред на представителния ни отбор до 17 година, с който реализира последния важен триумф на юношеско равнище за българския футбол - класирането за финалите на европейското състезание през 2022 година в Израел.

Новият селекционер на България U19 ще дебютира с два другарски дуела като посетител на Гърция през септември, а през ноември на " лъвчетата " им следва присъединяване в квалификациите за Евро 2024, където са в една предварителна група с тимовете на Сърбия, Шотландия и Андора.

Новият селекционер на България U17 е Тодор Симов. Роденият на 26 януари 1985 година в София експерт, който има треньорски УЕФА Про лиценз, има опит като ментор в академията на столичния Левски, където води обединенията до 15, до 17 и до 19 година Бил е помощник на няколко от старши треньорите на " сините " през последните години, а в избрани дуели е водил и първия отбор на клуба.

Симов ще започва отпред на младите " лъвчета " в 3 контролни дуела на немска земя през септември, а формалният му дебют ще е в квалификационния цикъл за Евро 2024. В края на октомври България ще спори с Унгария, Босна и Херцеговина и Андора за място в елитния кръг на квалификациите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР