Йордан Мичев подаде оставка като временно изпълняващ длъжността главен редактор

...
Йордан Мичев подаде оставка като временно изпълняващ длъжността главен редактор
Коментари Харесай

Овчаров: Ти, Корнелия, стана лидер на най-разединената БСП, нямаш много време да събереш парчетата

Йордан Мичев подаде оставка като краткотрайно изпълняващ длъжността основен редактор на в. Дума. Той остава зам.-главен редактор, а краткотраен началник става Ивелин Николов. 
 Опозицията в Българска социалистическа партия загуби: Конгресът няма да трансформира устава за избор на водач  Опозицията на Нинова в Българска социалистическа партия се брои на решителен пленум
Националният съвет откри процедура за избор на основен редактор - титуляр до края на януари и избра комисия за образуване на подбора с ръководител Иван Токаджиев, заяви пресцентърът на Българска социалистическа партия. 

Отстраняването на Мичев е станало след гласоподаване, в което са надвили опозиционерите на водача Корнелия Нинова в партията. До гласуването се е стигнало по предложение на журналистката Велислава Дърева, която бе и инициатор на подписката от 50 знакови червени имена против Мичев и рокадите, наложени от Нинова в " Дума ". 

Остра рецензия против Йордан Мичев и Нинова е отправил някогашният началник на БСП-София и министър Румен Овчаров. 

Т и, Корнелия, стана водач на най-разединената партия Българска социалистическа партия. Без консолидация, без събиране на разрушените части, упоритостите ви за власт ще останат неосъществени, а очакванията на членовете на Българска социалистическа партия - излъгани. Не мисля, че ви остава доста време, с цел да тръгнете в вярната посока. Както споделя Наполеон: " Когато се качваш нагоре постоянно можеш да спреш, тръгнеш ли надолу - прекъсване няма ", е декларирал Овчаров. 

На Националния съвет доста ясно и изрично беше декларирано освен от мен, само че и от останалите изявления, че не желаеме оставката на Корнелия Нинова, защото е безумство в една обстановка, в която ГЕРБ се смъкват от власт и Българска социалистическа партия да се дестабилизира и да смъква водача си, изясни Овчаров. 

В партията по този начин или другояче е към момента жива илюзията, че в случай че има нови избори, Българска социалистическа партия ще ги завоюва, а и вярата, че тези предварителни избори надали не чукат на вратата, става все по-активно популяризирана. Заедно с това обаче би трябвало доста ясно и изрично да кажем, т.е. аз споделям, че съм се включил към подписката против назначението на основния редактор на Дума, тъй като първо в нея са казани доста правилни констатации за положението на партията, и второ, тъй като самото предопределение е извънредно неправилен ход.

Тук използвах една фраза на военачалник Макартър,  главнокомандващ на американските въоръжени сили по време на Втората международна война в Тихия океан, който споделя за Корейската война - неверна война, на неверна територя в сбъркан миг с неверен съперник. Та и избора на този основен редактор е неверен избор в неверен миг на неверен човек, твърди Овчаров. 

Грешен избор, тъй като обясненията, че видите ли по този начин били правили и други ръководители и че по този начин са определени и Таня Джаджева и Юри Борисов, а някои от тях споделят и Ивелин Николов, видите ли по този начин значи би трябвало да си продължим. И им припомних една фраза на Виктор Юго, която съм употребявал, когато децата ми бяха по-малки. Нали знаете по какъв начин приказват децата - той батко направи по този начин, по тази причина и аз, но тя кака направи по този начин, по тази причина и аз, та аз тогава им споделях една мисъл на Виктор Юго - да се оправдаваш с неприятните действия на другите е все едно да се миеш с тиня. Та това не е опрощение за дейностите им, още повече, че обстановките са радикално разнообразни - и Ивелин Николов, и Юри Борисов и Таня Джаджева са фигури доста добре известни в партията. Единият беше зам.-председател, а другият беше ръководител на парламентарна комисия, популярен народен представител, а за Таня няма и да споделям каква е била.

Докато това лице, което взеха решение да сложат за основен редактор, е човек, който в последните 5 години не е написал нищо, нападна Овчаров Йордан Мичев. 

В неверен миг, тъй като явно Бойко Борисов към този момент тръпне от новата опозиционност на вестника - нова опозиционност в смисъл, че тръпне да види дали ще има фотография на първа страница на " Дума " или няма да има фотография на първа страница на " Дума ". А пък полемиката за дрогата за марихуаната и нейното узаконяване явно тотално го е дестабилизирала и тогава си направих един каламбур - за какво единствено за дрогата и за какво даваме за образец Македония, в случай, че можем да приказваме за Съединени американски щати и за Колорадо, където преди 6 години легализираха марихуаната, а в този момент преди 2-3 дни си избраха джендър човек за губернатор. Така че можем да си създадем полемиката и за едното, и за другото и ще бъдем извънредно съвременни.

И в случай че във връзка с опозиционноста можем да се майтапим, то полемиката, която стартира на страниците на Дума за това, че Българска социалистическа партия би трябвало да се откаже от антифашизма, да се откаже от русофилството и от социализма, е доста по-сериозен, тъй като той явно не е инцидентна хрумка на новия идеолог от Благоевград, нито на основния редактор, а той е поръчан от Позитано. Може да се организира този дебат, единствено че въпросът е, че в случай че приемем тези три неща, става дума за друга партияа, а не за Българска социалистическа партия. И им предложих на всички тези, които поддържат сходни хрумвания да видят какво стана с партията, която беше основана с сходни хрумвания преди съвсем 30 години. Говоря за Съюз на демократичните сили, която беше построена върху това, че антифашисти в България няма, че русофилството е нездравословно, че България би трябвало да се откъсне и да се бори с съветския империализъм и, че никакъв социализъм не е имало и нищо положително тогава не се е случвало на България. Защо не погледнат къде желаят да пратят и какво бъдеще дефинират и за Българска социалистическа партия, тъй като всичките СДС-та, ДСБ-та, Бъдеще за България или какви бяха там, всичко отиде в канала.

И най-после за какво неверен човек. Сега Изпълнителното бюро счита, че Дума е непрофесионален, фалшив и не опозиционен вестник и явно разчита, че това лице ще направи вестника по професионален, по-качествен и по-опозиционен. И аз им споделих, че съгласно мен това няма по какъв начин да се случи, тъй като този човек в журналистическото си занятие е изпълнявал основно мръсни поръчки. И той самият се е хвалел. Извиних се, че съм персонално обиден, имам спор на ползи, че главният му триумф като публицист е присъединяване му в сканлада Р.Овч. преди 11 години. И им споделих що за скандал е, когато на едни някогашни ченгета им бяха спрени парите от държавните компании и те взеха решение със съдействието на мои по този начин наречени " приятели " от Позитано да си разчистят сметките с мен. Та там същото това лице беше главният реализатор и публицист на мръсните поръчки и на клеветенето по страниците на Вестник Земя. Казах също по този начин, че той нищо ново не е научил и нищо остаряло не е не запомнил, тъй като явно си разреши да раздава оценки кой е минало, кой е бъдеще на нашата партия, кой има право да приказва, кой няма право да приказва, кой схваща от вестници и така нататък И тогава им споделих, да правилно е, аз не запознат съм публицистика, аз обаче запознат съм четене на вестници, не запознат съм правене, само че запознат съм четене. И когато четох материала на Велислава Дърева преди месец и половина или преди два месеца за Вътрешна македонска революционна организация и техните зверства, на мен ми настръхна косата. А когато четях в миналото неговите простотии по абсурда Р.Овч., също ми настръхваше косата, само че от гадност и не поради себе си, а поради децата ми, околните ми и другарите ми от Градския съвет. 

Така че считам, че от този човек не може да се чака нищо качествено, нищо професионално още повече опозиционно. От един човек, който единствено е слугувал на другите си издатели и вършел мръсите им поръчки никаква опозиционност не може да се случи.

И им припомних една мисъл на Максим Горки: Роденият да пълзи няма да литне. Така че да не разчитат на това предопределение да им реши някои от проблемите, споделя още Румен Овчаров. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР