Йонко Петков от Брястово не издържал на тормоза, наложен му

...
Йонко Петков от Брястово не издържал на тормоза, наложен му
Коментари Харесай

Убитата от баща си в Брястово била наркоманка и му посягала

Йонко Петков от Брястово не издържал на издевателството, натрапен му от наркоманката Моника, описват в селото

В четвъртък рано след обяд в къщата на Йонко Петков, на 62 години, в новозагорското село Брястово са открити 2 натрупа - 17-годишната Моника лежала завита с одеяла върху леглото в една от стаите, а мъжът висял на въжена примка в гаража наоколо. При последвалия оглед служителите на реда открити предсмъртно писмо от Йонко, чийто наличие е следствена загадка, удостовери през днешния ден окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Брястово е малко село с към 300 поданици и всичко, което става там, се знае. В четвъртък преди обяд на непрекъснатата компания в локалното кафене направило усещане, че съселянинът им Йонко Петков не се е появявал от вторник. Иначе пенсионерът бил от постоянните гости. Мъжете споделили наблюденията си с кмета Станко Стоянов, който незабавно отишъл на място, с цел да ревизира какво се случва.

" С Йонко сме другари, за последно го видях в понеделник сутринта към 8 часа - беше си взел кафе и даже ми изиска цигара. Видя ми се нещо унил, само че нищо повече ", описа през днешния ден пред " 24 часа " кметът на Брястово. Местни твърдели, че от десетина дни ненадейно мъжът почнал доста да пие.

Къщата на Йонко Петков е на края на селото, от двора му стартира полето. Той не бил локален, купил я и се заселил тук преди десетина години. Когато дошъл там, малко след 12 часа на обяд, кметът заварил вратата на дома отключена, ключовете били от вътрешната страна на бравата. В предната стая работел тв приемник, само че нямало никого. В задната, където живеела 17-годишната щерка на притежателя Моника, кметът също първо не видял човек. След като се огледал по-внимателно, усетил, че от леглото, върху което имало насъбрани завивки, висяла човешка ръка. После видял, че момичето е мъртво на леглото, от завивките се виждала единствено част от главата. Кожата й към този момент била мораво синя, напряко черна. Лаптопът на момичето бил включен.

" Не позвъних на тел. 112, а напряко на дежурния в полицията в Нова Загора, оттова незабавно изпратиха оперативна група ", добави Станко Стоянов.

Когато пристигнали, проверяващите почнали оглед. Най-напред желали да ревизират тавана на къщата, само че той се оказал заключен. Тогава вниманието им привлякъл металният гараж начело в двора. В него висял трупът на притежателя, висящ на въже. В съседство се намирали лопата и секира, с които най-вероятно бащата е умъртвил щерка си, преди да посегне самичък на живота си. Удрял я с тъпото на брадвата и с лопатата до гибел, такава е една от версиите на следствието.

Моника Петкова е ученичка от 11 клас на Професионалната гимназия по техника и технологии " Атанас Димитров " в Нова Загора. От там през днешния ден отхвърлиха каквато и да е информация за медиите, единствено стана ясно, че със съучениците на убитото момиче е почнал работа психолог.

За никого в Брястово не е загадка, че тийнейджърката била и наркоманка. Когато се друсала, ставала нетърпима, непрекъснато тормозела родителите си. Обикновено изпадала в нервност, започвала да замерва близките с ножове, чинии и чаши. Искала от околните си пари, а евентуално и посягала на татко си, който не бил наедрял човек. Понякога в селото хората го виждали одран по лицето, само че той все обяснявал, че падал по стълбите, до момента в който режел колбас за котката си. Въпреки това се оплаквал от държанието на щерка си и се питал дали пък да не я изпрати на лекуване в психиатрията в Раднево, където лекуват и наркозависими.

Засега най-малко няма информация дали от гимназията й в Нова Загора са знаели това и дали са опитвали да вземат някакви ограничения, с цел да трансформират държанието на ученичката си.

" Йонко се пенсионира в енергото и получаваше добра пенсия, само че все пак постоянно ми е желал пари назаем, с цел да ги дава на щерка си. После, несъмнено, постоянно ги връщаше. Последно разбрах, че от учебното заведение на Моника са се обадили на татко й на 26 септември, с цел да му оповестят, че тя отсъства от гимназията. Не зная къде е била и какъв брой време се е губила ", добавя разказът си кметът.

От издевателството на Моника страдала и майка й Венета. В селото описват, че тя и Йонко нямали брак, само че девойки е тяхно дете, родено пред август 2001 година Венета имала 2 по-големи дъщери от предходен брак и преди 6 месеца избягала да живее при тях чак в Стара Загора, тъй като не можела повече да търпи осъществяванията на третата си дъщеря. Моника и татко й останали сами в Брястово, даже той постоянно я карал с лекия си автомобил на учебно заведение в Нова Загора.

Какво тъкмо се е случило в дома на Йонко и за какво толкоз му е причерняло пред очите, с цел да убие детето си по толкоз нечовечен метод, проверяващите занапред ще се опитат да схванат. В Брястово, където не помнят сходна драма, са потресени от нещастието. Там не знаеха по кое време от Съдебна медицина в Сливен ще освободят телата, с цел да приготвят погребението им. В селото нямат техника, ще би трябвало да изкопаят двата гроба на ръка.

Днес домът, в който най-вероятно във вторник или в сряда са се разиграли трагичните събития, беше заключен. Единственото живо създание беше котката на Йонко, която самотно обикаляше опустялата къща, в която още свети една от стаите. Вижда се, че даже стопанинът не сварил да обере гроздето от асмата си на входа на двора. Той нямал други животни, преди време гледал зайци, само че се отказал.

В същото време приятелите на Моника заляха фейсбук с траурни известия, те жалят по погубената без време младост на момичето. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР