Йоло Николов и Милица Мирчева спечелиха полумаратона в третото издание

...
Йоло Николов и Милица Мирчева спечелиха полумаратона в третото издание
Коментари Харесай

Йоло Николов и Милица Мирчева бяха на-бързи в полумаратона в третото издание на маратон Кюстендил

Йоло Николов и Милица Мирчева завоюваха полумаратона в третото издание на маратон " Кюстендил ".

Николов финишира с време 1:11:06 часа, а Милица Мирчева - с 1:18:50 часа. Втори при мъжете е Атанас Куцаров (1:11:13 часа), а трети е Владислав Михайлов (1:11:43 часа).

При дамите втора са класира Анастасия Пейчева с време от 1:30:37 часа, до момента в който трета завърши Мария Михайлова (1:33:26).

По време на церемонията на награждаването на първите от полумаратона се състоя награждаване и на Пламена Миткова - международен първенец за девойки по скок на дължина. Тя беше отличена от кмета на Кюстендил Петър Паунов за 18-я си рожден ден. Плакет получи и Константин Сотиров - заслужил треньор на кюстендилската треньорска школа, който отпразнува през днешния ден  81-та си годишнина.

Стотици се включиха в третото издание на маратона и полумаратона в Кюстендил през днешния ден. Стартът беше даден кмета на община Кюстендил Петър Паунов, който се включи и в всеобщото тичане с отдалеченост 2 км.

Третото издание на конкуренцията включва тичане по класическата отдалеченост от 42,195 километра, полумартон на 21 километра и 2 километра за фенове. Състезанието ще излъчи балкански и републикански първенци в маратона по-късно през днешния ден.

Маршрутът на маратона стартира от Кюстендил и минава през селата Слокощица, Граница, Берсин, Нов чифлик, Гирчевци, Жабокрът и Ябълково след което се връща в Кюстендил. В момента в Кюстендил има към 200 деца от пет атлетически клуба, които вземат участие в лагер по програмата " Да открием 200 гения за атлетиката в България ", които ще упражняват в Кюстендил и ще имат опция да се включат в маратона.

Наградният фонд за другите категории в маратона и полумаратона е 20 000 лв..
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР