ЙОХАНЕСБУРГ (AP) — Южноафриканското правителство обяви в петък, че ще

...
ЙОХАНЕСБУРГ (AP) — Южноафриканското правителство обяви в петък, че ще
Коментари Харесай

Южноафриканското правителство казва, че планира да предотврати търг на исторически артефакти на Мандела

ЙОХАНЕСБУРГ (AP) — Южноафриканското държавно управление разгласи в петък, че ще оспори търга на десетки артефакти, принадлежащи на анти-апартейда на нацията Нелсън Мандела, заявявайки, че предметите са от историческо значение и би трябвало да бъдат непокътнати в страната.

75-те артефакта, принадлежащи на Мандела, първият демократично определен президент на страната, прекарал 27 години в пандиза за битката си против апартейда против държавното управление на бялото малцинство, ще бъдат продадени на 22 февруари в договорка сред основаните в Ню Йорк аукционери Guernsey's и фамилията на Мандела, основно щерка му доктор Makaziwe Mandela.

Предметите включват емблематичния Рей на Нелсън Мандела -Забранете слънчеви очила и ризи „ Madiba “, персонални писма, които е писал от пандиза, както и одеяло, харизано му от някогашния президент Барак Обама и брачната половинка му Мишел.

Охладител за шампанско, който беше подарък от някогашния президент Бил Клинтън, също е в листата, като наддаването стартира от $24 000. Сред предметите е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР