Йоханес Тингнес Бьо спечели своята пета поредна победа в Световната

...
Йоханес Тингнес Бьо спечели своята пета поредна победа в Световната
Коментари Харесай

Бьо с 5-та поредна победа в Световната купа, без българи в преследването в Анеси

Йоханес Тингнес Бьо завоюва своята пета поредна победа в Световната купа след ново чудовищност показване по време на спринта в Анеси льо Гран Борнан (Франция). Норвежецът приключи за 22:52.1 минути откакто повали и десетте си цели при двете си аудиенция на огневия рубеж.

Единствен успеха на Бьо можеше да заплаши неговият съотечественик Стурла Холм Легрейд, който също приключи с 10 от 10 при стрелбата си. Той обаче бе по-бавен по дистанцията от 10 километра и финишира на 17.6 секунди зад лидера на „ викингите “.

Тройката в третия спринт за сезона затвори някогашният международен първенец в дисциплината Бенедикт Дол от Германия, който направи едно от дребното си надпревари с безгрешна пукотевица. Въпреки това представителят на бундестима остана на 38.8 секунди зад спечелилия.

От домакините най-добре се показа Фабиен Клод, който се подреди на седмото място с пасив от 1:02.1, откакто позволи една неточност при стрелбата си от прав. Носителят на Световната купа Кентан Фийон Майе приключи директно зад Клод, откакто и той направи една наказателна обиколка при втората си аудиенция на рубежа. Французинът изостана на 1:10.2 от спечелилия Бьо.

Пред тях позициите от 4-та до 6-та бяха заети от Мартин Понсилуома (Швеция), Тимофей Лапшин (Южна Корея) и сребърният медалист в дисциплината от Олимпийските игри в Пьончан през 2018 Михал Кръчмар (Чехия).

В генералното класиране за Световната купа отпред с 5 победи в 6 старта водач в Бьо, който има събрани 479 точки. Така той води с 79 пункта прес Легрейд, а трети с 281 пункта е Емилиян Жаклен, който през днешния ден се класира 13-ти. В класиране в дисциплината Бьо е отпред с оптималните 270 точки и задатък от 60 пред Легрейд. Трети още веднъж е Жаклен, който има 148 пункта.

Третият кръг за сезона в Световната купа продължава на следващия ден с женския спринт на 7.5 километра, който ще започва в 15:15 часа българско време. Следващият старт за мъжете ще бъде в събота, когато ще се организира третото за сезона гонене на 12.5 километра, което ще стартира в 13:10 часа.

В него обаче няма да започва нито един българин, защото и тримата ни представители в днешния спринт Антон Синапов, Владимир Илиев и Васил Засеш приключиха отвън топ 60. Синапов беше най-хубав от тримата през днешния ден, като той финишира на 82-ра позиция с две неточности, по една в двете си стрелби. Илиев пък имаше доста разочароващ ден, в който позволи цели шест пропуща и приключи на 90-то място. Най-младият ни представител в Световната купа Зашев пък се класира на предпоследната 98-ма позиция с четири наказателни обиколки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР