Йоханес Клаебо от Норвегия спечели масовия старт на 15 километра

...
Йоханес Клаебо от Норвегия спечели масовия старт на 15 километра
Коментари Харесай

Клаебо направи голяма крачка към големия Кристален глобус

Йоханес Клаебо от Норвегия завоюва всеобщия старт на 15 километра типичен жанр от финалите на Световната купа по ски-бягане в Квебек (Канада). Клаебо финишира за 36:10.9 минути и записа 11-а победа за сезона и 25-а в кариерата си.

Ski de fond / Québec: Johannes Hoesflot Klaebo, vainqueur du 15km classique, se rapproche du gros globe.
Alexander Bolshunov, pas veinard, a perdu gros suite à un incident.
+ infos ICI...https://t.co/XFD1Rt70EU pic.twitter.com/Z7WimwYtkb
— Ski Nordique - Biathlon - Ski Alpin (@SkiNordique_net) March 23, 2019
Втори във финалния спринт приключи представителят на домакините Алекс Харви на 0.8 секунди, а трети се подреди Дидрик Тьонсет (Норвегия) на 1.3 секунди. С триумфа Клаебо направи огромна крачка към спечелването на огромния Кристален глобус за втора поредна година, откакто единственият му съперник Александър Болшунов от Русия остана седми през днешния ден на 17.4 секунди.

Двамата бяха измежду водачите от самото начало, само че Болшунов нямаше шанс и счупи щека 2 километра преди финала,като до края загуби повече от 15 секунди с новата щека. Руснакът въпреки всичко взе дребната Световна купа в отдалечените дисциплини с 818 точки, пред Шур Рьоте (Норвегия) с 528 точки и Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия) с 518 точки.

В утрешното гонене на 15 километра свободен жанр Клаебо ще потегли с задатък от 52.0 секунди пред Болшунов и от 52.8 секунди пред Харви, за който това ще бъде последно съревнование в кариерата му. Норвежецът води в генералното класиране с 1493 точки, следван от Александър Болшунов (Русия) с 1451 точки и Рьоте с 892 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР