Йогата става все по-популярна у нас и сме убедени, че

...
Йогата става все по-популярна у нас и сме убедени, че
Коментари Харесай

Кучешка йога - полезни съвети и пози

Йогата става все по-популярна у нас и сме уверени, че знаете добре изгодите от нея. Тази източна процедура съчетава аспекти на подготовка за мощ, баланс и даже кардио според от типа и инструктора. Дотук надали сме ви изненадали с нещо. Чували ли сте обаче за кучешка йога?

Американците даже имат специфична дума за това - дога (doga, композиция от dog и yoga). Освен за вас, йогата може да е потребна и за вашия любим, тя успокоява хиперактивни кучета, доста е подобаваща при навяхвания, накуцвания и други контузии. Някои хора споделят, че тази процедура им разрешава да се усещат по-свързани с кучетата си.

Други преимущества, които се следят при четириногите са възстановяване на кръвообращението на кучето, работи като поведенческа терапия, облекчава напрежението, оказва помощ за развиване на импулсния надзор и се бори със затлъстяването при кучетата. Тези изгоди на кучешката йога нормално се виждат с течение на времето, тъй че в случай че кучето ви не е способно да заеме незабавно другите пози, това е изцяло обикновено.

Както всеки вид образование, изисква се време, самообладание и неизменност. Имайки това поради, значимо е да се означи, че не всяко куче ще бъде уместно за всяка поза. Мислете за тази процедура най-много като за занимателно занятие, на което вие и вашето куче можете да се насладите дружно.

Кучето ви евентуално към този момент е овладяло позата на " гледащо надолу куче ", доста по-добре от вас. Нормално е да се притеснявате, че няма да съумеете да вдигнете кучето си, когато избрани пози изискват от вас да го извършите. Това е изцяло обикновено, тъй че не се тормозете. Важно е да изберете пози, които са подобаващи и за двама ви.

Тези пет пози ще ви дадат солидна насочна точка при йога за хора и кучета.

 Дога Снимка: jv.ru

1. Чатуранга

В обичайна йога процедура тази поза прилича лицева опора с акцент върху укрепването на гърба и ръцете. Тъй като вашето кученце не би могло да направи тази поза в обичайния смисъл, тя е изменена. Нека кучето лежи по стомах, до момента в който го галите по гърба. Това ще го успокои и ще улесни упражението.

2. Мудра

Това е поза, в която се фокусираме върху свързването със самите нас, както и с силата на кучето по време на йога практиката. Седнете с кръстосани крайници и поставете лявата ръка на сърцето. Поставете дясната си ръка върху сърцето на кучето си, до момента в който дишате постепенно. Затвори си очите. Концентрирайте се и наблюдавайте процеса.

3. Вариация на мудра

Тук вашето куче би трябвало да лежи по стомах с изпънати предни лапи. Необходимо е да застанете на колене зад него с глава, положена на гърба му, поставяйки ръцете си върху лапите му. Вдишайте надълбоко и завъртете главата си встрани.

4. Шавасана

Вашето куче може би към този момент е осведомено с тази поза, от него се изисква единствено да лежи по тил с разкрит стомах. Дишайте постепенно и го погалете по корема.

5. Поза " стол "

Тази поза при кучешка йога изисква кученцето ви да седи на задните си лапи, до момента в който поддържате торса му. Придържайте лапите му във въздуха и дишайте надълбоко. В взаимозависимост какво е вашето куче, може да е по-подходящо да го оставите единствено да извърши тази поза, с цел да усеща по-комфортно.

Прочетете още отзиви за кучешката йога.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР