Йодни таблетки раздават личните лекари в Румъния. Акцията стартира от

...
Йодни таблетки раздават личните лекари в Румъния. Акцията стартира от
Коментари Харесай

Личните лекари в Румъния раздават на пациентите си йодни таблетки

Йодни таблетки раздават персоналните лекари в Румъния. Акцията започва от идната седвица, заяви здравният министър Александру Рафила. Ще ги получават хората до 40 години, съобщи Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Тази седмица вършим осведомителна акция, а от идната стартира дистрибуцията към всички, на които им се поставя, съобщи Рафила на конференция. 

" Вие виждате, че директно до границите на Румъния се развихря въоръжен спор от огромен мащаб. Очевидно съществува и групова памет за случая, който стана през 1986 година на територията на Украйна и е обикновено здравните управляващи да реагират бързо и да намерят решение за всевъзможен случай, който би могъл да възникне в тази нуклеарна зона, съобщи здравният министър.

" Без да обезпокояваме по какъвто и да е метод хората, би трябвало да доставим на популацията един от детайлите, които понижават резултата от вероятен случай - дублирам, не евентуален, а вероятен ", добави Рафила.

Той съобщи, че таблетките калиев йодид би трябвало да бъдат разполагаем на популацията, само че още веднъж посочи, че те би трябвало да се одобряват единствено по рекомендация на здравните управляващи, ако възникне подобен случай. 

Раздаването на таблетките ще се прави от персоналните лекари и ще бъде гратис.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР