Yettel и CETIN България сключиха 10-годишен договор за доставка на

...
Yettel и CETIN България сключиха 10-годишен договор за доставка на
Коментари Харесай

Yettel и CETIN България подписаха 10-годишен договор за доставка на електроенергия с Електрохолд

Yettel и CETIN България подписаха 10-годишен контракт за доставка на електрическа енергия от възобновими източници с Електрохолд. Основна част от потреблението на двете компании ще бъде обезпечена от 123 MW фотоволтаична централа, която следва да бъде приключена напролет на 2023 година Цялостното ръководство на покупката и реализация на доставката ще се реализира от водещия търговец Електрохолд Трейд. Дружеството е част от Групата Електрохолд, благосъстоятелност на най-големия обществен холдинг в България - Еврохолд.

Yettel България и CETIN България са част от PPF Telecom Group, като работят дружно по цялостната тактика за стабилно развиване на групата. През август 2022 година PPF Telecom Group се ангажира обществено да дефинира цели за съкращаване на излъчванията на парникови газове в сходство с критериите за оценяване на Инициативата за научнообосновани цели Science Based Targets (SBTi). Към момента групата изготвя цялостна стратегия за постигането на своите планове, като договорката сред Yettel България, CETIN България и Електрохолд Трейд е първата огромна стъпка в проекта за декарбонизация на сдруженията.
 Снимка 610355
" Електрическата сила, употребена за потребностите на бизнеса, е един от главните източници на въглеродни излъчвания в телеком промишлеността. Затова и съглашението с Електрохолд ще приближи Yettel до осъществяване на проектите за декарбонизация и до построяването на една напълно зелена мрежа, захранвана от възобновими източници ", сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel. " Това е извънредно значим аспект от осъществяването на ESG тактиката на Yettel България. "

" Тази забележителна договорка е значим стадий от партньорството ни с Електрохолд и голяма стъпкакъм намаляването на отпечатъка ни върху околната среда. Надяваме се с този план да се превърнем в модел за подражателство, когато става дума за правене на бизнес по съвременен и резистентен метод ", съобщи Петър Мудринич, основен изпълнителен шеф на CETIN България.

" Бихме желали да благодарим на Yettel и CETIN за доверието в Електрохолд. Сделката е една от първите в България за интервал от 10 години по свободно контрактувани цени и демонстрира началото на нова наклонност на пазара в унисон със зеления преход. По плана в продължение на няколко месеца работи екип от търговци, финансисти, инженери, вътрешни и външни консултанти. Със съдействието на адвокатската адвокатска фирма Wolf Theiss приложихме най-хубавите практики в региона на дълготрайните контракти от вида PPA (power purchase agreements). Договорът ще подсигурява постоянни и предвидими доходи за вложителите и кредиторите от една страна, както и конкурентна цена и закрепени разноски за електрическа енергия за клиента въпреки това ", сподели Карел Крал, основен изпълнителен шеф на Електрохолд България.
 Снимка 610356
" Договорът с Yettel и CETIN е част от тактиката на Електрохолд за развиване в региона на ръководството на производството от ВЕИ. Разработихме артикул особено за индустриални и корпоративни клиенти, които желаят да бъдат зелени, самостоятелни от волатилността на цените на горивата и виновни към природата и обществото. Разполагаме с нужните материално- механически и финансови запаси, както и с умел и професионален екип с фокус енергиен мениджмънт на портфолио от клиенти и ВЕИ ", добави Атанас Димов, изпълнителен шеф на Електрохолд Трейд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР