Yettel България се присъедини към Хартата на многообразието в страната.

...
Yettel България се присъедини към Хартата на многообразието в страната.
Коментари Харесай

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Yettel България се причисли към Хартата на многообразието в страната. По този метод компанията още един път затвърждава уговорката си да ползва правилата на разнообразие, равнопоставеност и приобщаване в своята активност.

Българската Харта е част от европейската платформа на Хартите на многообразието и е взаимна самодейност на Центъра за проучване на демокрацията и Българския конгрес на бизнес водачите. Тя цели да насърчи общественото приобщаване и да подтиква фирмите да създават и ползват политики, с които подсигуряват еднакъв късмет за всички.

Създаването на среда, в която всеки е свободен да бъде себе си и се усеща признат и почитан, е измежду основните цели на Yettel. Темата е залегнала в тактиката на телекома за стабилно развиване, където операторът се ангажира с съответни цели и показва стратегиите и политиките, с които работи за постигането им.

Компанията концентрира напъните си в няколко направления - консолидиране на хората с увреждания в работна среда, поддръжка на млади гении, увеличение броя на дамите в софтуерния екип и повишение информираността на чиновниците си по тематиката.

Една от основните стратегии на Yettel е „ Рамо до рамо ". Стартирала още през 2015 година, тя подкрепя професионалното развиване и обществена интеграция на хората с увреждания, или както компанията избира да ги назовава - хора с разнообразни благоприятни условия. Тази година програмата отбелязва своята 10-а годишнина, като в границите на всичките ѝ издания в нея са взели участие общо 37 души. Част от тях не престават и до през днешния ден да са част от екипа на телекома.

Операторът предлага и разнообразни благоприятни условия за младите - като стажантската си стратегия Hub by Yettel, както и стратегиите „ Втора промяна " и Yettel Teen Academy, ориентирани към деца на чиновници от 5-и до 12-и клас. Активно работи и в посока увеличение броя на дамите в софтуерния си екип, като си партнира със STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) учебни заведения и университети.

Силен фокус телекомът слага и върху образованието на своите чиновници по тематики като неосъзнатите предубеждения и по какъв начин да основават приобщаваща работна среда. Само през миналата година общо 130 ръководители и HR експерти минават сходни тематични образования.

Усилията на компанията в региона на многообразието бяха оценени от интернационалната самостоятелна организация Top Employers Institute. През предходната година Yettel стана първият телеком у нас, получил документа Top Employer за високото качество на своите работодателски политики. В категорията „ Многообразие, равнопоставеност и приобщаване " операторът реализира резултат от 90,74%, което е със 17% над междинното за бранша в Европа.

През март компанията завоюва първо място и в категорията „ Многообразие на работното място " за цялостната си политика за разнообразие и приобщаване на Годишните награди за виновен бизнес на Българския конгрес на бизнес водачите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР