ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израел присвои няколко участъка земя, граничещи с

...
ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израел присвои няколко участъка земя, граничещи с
Коментари Харесай

Израел присвои 650 акра земя на Западния бряг близо до голямо селище

ЙЕРУСАЛИМ (Ройтерс) - Израел присвои няколко сектора земя, граничещи с огромно еврейско населено място в окупирания Западен бряг в четвъртък, само че източник, осведомен за решението, сподели на Ройтерс сега нямаше проект за строителство там.

В известие на Гражданската администрация, част от Министерството на защитата на Израел, се споделя, че секторите възлизат на 2640 дунама, или 652 акра. Израелският източник сподели, че в този момент те ще бъдат избрани като част от селището Маале Адумим, източно от Йерусалим.

Западният бряг е измежду териториите, завладяни от Израел по време на войната в Близкия изток от 1967 година и където палестинците, с интернационална поддръжка, търсят държавност. Повечето международни сили считат селищата за противозаконни. Израел оспорва това, като се базира на исторически искания към Западния бряг и го разказва като бастион на сигурността.

Религиозно-националистическото държавно управление на премиера Бенямин Нетаняху предизвиква заселванията, създавайки търкания със Съединените щат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР