ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Първите петъчни молитви от свещения за мюсюлманите

...
ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Първите петъчни молитви от свещения за мюсюлманите
Коментари Харесай

Молитвите за Рамадан в Йерусалим преминаха без насилието, от което се опасяваха на фона на войната в Газа

ЙЕРУСАЛИМ (АП) — Първите петъчни молебствия от свещения за мюсюлманите месец Рамадан минаха без принуждение в почитаната джамия Ал-Акса при строги израелски ограничавания, на фона на опасения, че продължаващата война войната Израел-Хамас ще провокира конфликти в Стария град на Йерусалим.

Бойците на Хамас приканиха палестинците да се надигнат и да оспорят строгите израелски ограничавания за влизане на мястото. Войнстващата формация се надява нов изблик на принуждение да окаже по-голям напън върху Израел и да усъвършенства въздействието му в продължаващите договаряния за преустановяване на огъня.

Но не се появи обостряне след значимите обедни молебствия в петък. Приблизително 80 000 богомолци са участвали на молитвите, най-високата интензивност от началото на Рамазана в понеделник, съгласно Waqf, основаната в Йордания мюсюлманска религиозна организация, която управлява мястото.

Почти всички богомолци са минали спокойно през криволичещите улици на Стария град и пресичаха портите на комплекса, ох...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР