Йенс Столтенберг, преди началото на първото по рода си заседание

...
Йенс Столтенберг, преди началото на първото по рода си заседание
Коментари Харесай

Първият съвет Украйна-НАТО: Столтенберг говори за спешните нужди на бойното поле

Йенс Столтенберг, преди началото на първото по рода си съвещание на Съвета Украйна-НАТО, което се организира в Брюксел на равнище външни министри, сподели, че съдружниците ще приказват за поддръжка за Киев - както по пътя към участие в Алианса, по този начин и на бойното поле , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

" Днес имаме историческа среща ", сподели генералният секретар на НАТО, " и на срещата ще обсъдим по какъв начин можем да подкрепим пътя ви към участие в НАТО. Всички съдружници са съгласни, че Украйна ще стане член на Алианса и би трябвало да обсъдим по-нататъшни старания за промени в този момент.

Освен това ще бъде разискван въпросът за " незабавните потребности на (бойното поле) ". " Позволете ми да повторя дълбокото си удивление от украинските въоръжени сили, политическото управление, народа на Украйна и смелостта, която демонстрирате след пълномащабното навлизане ", цитира Интерфакс-Украйна думите на Столтенберг.

" Не би трябвало да подценяваме Русия ", продължи той. " Виждаме интензивни боеве и трябваше да сме готови за повече въздушни и ракетни офанзиви. " Затова е значимо нашата взаимност с Украйна да бъде демонстрирана освен на думи, само че и на каузи.

Като образец генералният секретар на НАТО уточни, както и. " Това са съответни дейности, имаме потребност от повече такива и се нуждаем от устойчива засилена поддръжка за Украйна ", сподели той.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че успеха на Украйна е освен в полза на неговата страна, само че и на цялата евроатлантическа общественост. " В момента имаме най-силната и калена в борби войска в Европа , усилваме съвместимостта си с НАТО, значително ставаме де факто армията на НАТО ", сподели Кулеба.

Откривайки срещата на Съвета Украйна-НАТО, Столтенберг сподели, че " Украйна седи на тази маса като пълновръстен член на нашия Алианс ": " Съюзниците дават невиждана военна, финансова и филантропична поддръжка на Украйна и поддържат нужните промени по пътя на Украйна към участие в НАТО. "
 Украйна е получила 300 000 от обещаните от Европейски Съюз милиони снаряди
Украйна е получила 300 000 от обещаните от Европейски Съюз милиони снаряди

Кулеба отхвърли изказванието на публицист, че войната към този момент е в задънена улица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР