Йеменският премиер и министър на външните работи и по въпросите

...
Йеменският премиер и министър на външните работи и по въпросите
Коментари Харесай

Мубарак: Йемен и Русия са на едно и също мнение за Газа

Йеменският министър председател и министър на външните работи и по въпросите на емигрантите Ахмед Ауад Бин Мубарак беседва с председателката на горната камара на съветския парламент Валентина Матвиенко, съобщи йеменската новинарска организация САБА. (Видеото в архивно.)

Двамата разискаха връзките сред Йемен и Русия, както и областите на съдействие сред двете другарски страни в парламентарната и икономическата област. Представителите на двете страни обмениха отзиви за събитията в народен и районен проект, в това число за напъните за обновяване на политическия развой в Йемен и за развиването на обстановката в Газа.



В тази връзка Бин Мубарак акцентира, че Йемен и Русия са на едно и също мнение по отношение на нуждата от неотложно преустановяване на огъня в линията Газа и за доставката на филантропична помощ за анклава без предварителни условия.

Министър-председателят на Йемен изрази блян за по-широки области за съдействие в региона на стопанската система и услугите, най-много във връзка с енергетиката и петрола. Той посочи ролята на Русия, която поддържа законното държавно управление в Йемен, както и напъните на Русия да способства за постигането на мир.



От своя страна Матвиенко изрази удовлетворение от резултатите от това посещаване, като означи, че то ще способства за по-нататъшното развиване на другарството сред двете страни. Тя също по този начин оцени високо комерсиалния продан сред Йемен и Русия, който предходната година той е достигнал над 600 милиона $, и изрази вяра, че в Йемен скоро ще има сигурност и непоклатимост.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР