Язовир „Рогозен 1“ вече е безопасен. Това стана ясно по

...
Язовир „Рогозен 1“ вече е безопасен. Това стана ясно по
Коментари Харесай

Московски: Язовир Рогозен 1 вече е безопасен

Язовир „ Рогозен 1 “ към този момент е безвреден. Това стана ясно по време на взаимна инспекция на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски и министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Министър Московски регистрира, че досега са положени 1 500 стоманобетонни траверси и огромен размер скална маса за укрепването на водоема, което е дало добър резултат и положената основа е устояла на изобилните превалявания през миналата седмица. „ Благодаря на експертите от Директива за птиците „ Транспортно строителство и възобновяване “ за професионално изпълнената работа. Имам гаранция, че ще си изпълнят поетия ангажимент в избрания период от 90 дни “, съобщи още министър Московски, представен от пресцентъра на ведомството си.

Министър Николай Нанков заяви, че все още дигата към язовирната стена е обезопасена и към този момент се работи по преливника, което ще обезпечи естествената проводимост на водните количества. „ Убеден съм, че с язовир „ Рогозен 1 “ всички проблеми ще останат на назад във времето и ще стартира незабавна работа и по язовир „ Бързина “, добави министър Нанков.

На журналистически въпрос за случая при жп гара Коньово, министър Московски разяснява, че все още текат експертизи и откакто завърши работата на профилираните органи ще бъде ясна повода. Той подсети за сходен случай преди години, когато заключението на специалистите е било, че е имало злоумишлени действия и на този стадий това също не се изключва. Министърът разгласи, че транспортната бригада на влака ще бъде наградена за проявена висока степен на отговорност.

Ивайло Московски акцентира, че един от целите в политическата стратегия на държавното управление е закупуването на нов преносим състав за БДЖ. „ Очаква се до месец, месец и половина да започва процедура за закупуване на 41 нови мотрисни влака, планувано е тяхното финансиране да бъде от финансовия трансфер на сдружение, а изплащането им – разсрочено за интервал от 10 година Теоретично след две години и половина първите влакове могат да бъдат доставени в България “, добави министърът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР