Яйце с рекордната цена от 1,30 лв. се появи на

...
Яйце с рекордната цена от 1,30 лв. се появи на
Коментари Харесай

1,30 лв. за органично яйце преди Великден

Яйце с рекордната цена от 1,30 лева се появи на пазара преди Великденските празници, видя " Труд news ".

То се разграничава от своите био и еко събратя по това, че се е появило на бял свят в регион, далечен от автомагистрали, шумни обитаеми места и всевъзможен промишлен живот. Тревичките, които приема кокошката, са поникнали от почва, която не е торена с химикали и изкуствени торове. Такава най-малко е е поръчката на птицевъдите, които отглеждат органик кокошките. 

За съпоставяне - простосмъртното нормално яйце сега се търгува по към 60 стотинки в магазините и на пазарите.

Хитовите през миналите години яйца от щастливи кокошки също отиват в историята и са детронирани от органик яйцата. Производителите на новото потомство яйца им дават надалеч по-представителна характерност, която съблазнява  снобите и феновете на здравословния метод на живот.

" Органичните яйца са яйца, които нямат директен контакт с никакви химикали и се получават от пилета, които се хранят единствено с естествена трева и фуражи. За да бъде едно яйце органично, всъщност се търсят следните стандарти: Фуражите или тревите, с които се храни пилето не би трябвало да бъдат синтетични, да съдържат ГМО (генетично модифицирани организми), торени или лекувани по някакъв начин; фуражите да имат био документ, пилетата да не бъдат инжектирани с хормони, антибиотици или други медикаменти, да не е правено химическо или синтетично наторяване в региона, където се отглеждат пилетата в продължение на най-малко три години, а пилешките ферми би трябвало да се намират в среди, надалеч от индустриалните зони ", споделят от една от фермите за органични яйца. 

" С обезпечаването на тези условия се приема, че се отстрани опцията за замърсяване на яйцеклетката с някакъв химикал, който може да аргументи рак, алергия или хормонален дисбаланс при хората. Следователно органичните яйца са здравите яйца на здрави пилета. Понеже този вид произвеждане е по-скъпо,следователно и яйцата са по скъпи от елементарните ", обобщават обстановката с високата цена птицевъдите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР