Яйцата са не само вкусни, но и здравословни и са

...
Яйцата са не само вкусни, но и здравословни и са
Коментари Харесай

Топ 3 на най-вкусните и здравословни закуски с яйца

Яйцата са освен вкусни, само че и здравословни и са идеални за закуска. Дори английски учени са удостоверили това. Яйцата зареждат с сила, оказват помощ за управление на апетита и за поддържането на добра физическа форма. Представяме ви най-вкусните и здравословни предписания за закуска, включващи тази питателна и потребна храна.

Това са нужните съставки за 1 порция:
2 яйца
1 л вода
1 ч.л. оцет
домати на усет
1 филия пълнозърнест самун
лист маруля 
Метод на подготвяне на поширани яйца:
Оставете водата да заври с част от оцета, след което прибавете останалата част от него и разбъркайте. Вземете яйцата и направете по една дребна дупка в необятната им част, след което поставете едното от тях върху супена лъжица и с нея го потопете във водата за 10 секунди. Повторете процедурата и с другото яйце. След това счупете яйцата, изсипете ги в купа и разбъркайте. Прибавете тази примес към врящата вода и варете в продължение на 4 минути. За да премахнете усета на оцета, поставете откакто извадите яйцата с решетъчна лъжица, поставете ги в купа с хладка вода. Препечете хляба. Върху него поставете лист маруля и пошираните яйца.

Продуктите, които са ви нужни за подготвяне на две порции от него, са:
2 яйца
20 гр масло
2 домата
половин чаена чаша настъргано сирене
1/2 чаша заквасена сметана
1/2 чаша спанак
сол и черен пипер  на усет
Метод на готвене:
Разбийте яйцата и сметаната в купа, подправете със сол и черен пипер на усет. Разтопете маслото в тиган и в него запържете разрушените яйца за 2-3 минути. Нарежете на ситно доматите и ги прибавете в тигана, след което поръсете омлета с настъргания кашкавал. Покрийте с похлупак за няколко минути. Когато омлетът придобие златистокафяв цвят, прибавете спанака и го прегънете в средата.

Ползите от тази закуска са двойни, защото гъбите съдържат огромно количество витамини В, Е, D и минерали - желязо, калий, цинк, фосфор.
Ето какви артикули са ви нужни за подготвяне на салата с яйца и гъби:
2 яйца
 Какво се случва с тялото ни, в случай че всяка заран ядем яйца? Какво се случва с тялото ни, в случай че всяка заран ядем яйца?
Пържените или варени яйца са желан вид за питателна закуска. Но потребно ли е всекидневно да ги включваме в първото си хранене з...
150 гр гъби
1 глава лук
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици масло
1 супена лъжица балсамов оцет
рукола на усет
 Идея за бърза вечеря - яйца по панагюрски Идея за бърза вечеря - яйца по панагюрски
Яйцата по панагюрски са превъзходен вид за бърза вечеря.  Ето какви артикули са ви нужни за тяхното подготвяне: 4 яйца 1 к...
крутони на усет
шунка на усет
сол и черен пипер на усет
Метод на подготвяне:
Нарежете на ситно гъбите и лука. Задушете лука в маслото.
Добавете гъбите и сотирайте до покафеняване. Сварете яйцата и ги нарежете на кубчета (или половинки, в случай че са малки). Поставете листата от рукола в чинията, по-късно прибавете гъбите и яйцата. Добавете крекери и шунка на усет. За да извършите дресинга, комбинирайте зехтина и балсамовия оцет. Подправете салатата със сол и черен пипер на усет.
Добър вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР