Яйцата са един от най- хранителните продукти, които съществуват на

...
Яйцата са един от най- хранителните продукти, които съществуват на
Коментари Харесай

Защо трябва да ядем яйца

Яйцата са един от най- питателните артикули, които съществуват на земята. Освен че са вкусни и доста потребни, те вземат участие в приготвянето на доста от нещата, които консумираме всекидневно. Във всяко яйце се съдържат всички субстанции, които са нужни за създаване на един нов организъм. foodpanda, подбра най- потребните свойства на този артикул и за какво би трябвало да участва на масата ни постоянно.

- Яйцето ни държи сити много по-дълго, в сравнение с зърнените култури или хляба. Белтъчините и мазнините оказват помощ да се поддържат енергийните равнища на тялото.

 - Яйцата са едно от най-хубавите средства за намаляване. Проучвания демонстрират, че хора които ядат яйца за закуска. са по-склонни да губят тегло по-бързо.

 - Един от най-богатите източници на протеини, което значи, че яйцата съдържат всички незаменими аминокиселини, които би трябвало да получаваме всекидневно.

 -Те са на ниска цена и всеобщ артикул. В съпоставяне с другите високо протеинови храни като аленото месо, яйцата са на ниска цена артикул, който участва във всеки ледник.

- Помагат за развиването на мозъка и паметта. Благодарение на съставката холин, функционалностите на мозъка и паметта стават по-добри, както и подобряването на бдителността.

 - Яйцата защищават зрението. Антиоксидантите и зексина, които участват в яйцето, оказват помощ при увреждания на очите и излагането ни ултравиолетови лъчи. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР