Яйцата с произход Украйна са безопасни. Това съобщава от Българската

...
Яйцата с произход Украйна са безопасни. Това съобщава от Българската
Коментари Харесай

БАБХ: Украинските яйца, внесени в България, са безопасни

Яйцата с генезис Украйна са безвредни. Това оповестява от Българската организация по сигурност на храните ден откакто бяха взети проби за радиоактивност, тежки метали, инхибитори и останки от ветеринарномедицински препарати.

" Днес излязоха окончателните резултати от тестът формален надзор на пресни кокоши яйца, клас А, с генезис Украйна, импортирани в Република България през интервала 09-19.03.2023 година ", пишат в публична позиция от БАБХ.

 БАБХ ревизира украинските яйца за радиоактивност и тежки метали Виж още

Анализът е осъществен в акредитираната Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология (ЦЛВСЕЕ).

Пробите са изследвани за неразрешени за приложимост ветеринарни лекарствени артикули, антибиотици, сулфонамиди, кокцидиостатици, тежки метали и радиоактивност.

Резултатите са негативни, безапелационни са от организацията.

Ден по-рано оттова оповестиха, че в интервала от 9 до 19 март в страната са импортирани пресни кокоши яйца за директна консумация, клас А, от Украйна и Латвия - общо 2 608 200 броя.

" Всички колета са съпроводени от нужните съпроводителни документи, ветеринарни документи и са от ферми с потвърден генезис, утвърдени за импорт в Европейски Съюз. Яйцата са постъпили в утвърдени от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) хранилища на територията на страната. Яйцата с генезис Украйна са съпроводени от протоколи за осъществен лабораторен разбор. Въпреки това, с цел да подсигурява сигурността на яйцата за българските консуматори БАБХ взе проби за лабораторно изпитване по формален надзор от яйцата с генезис Украйна. Анализите се правят в държавна лаборатория от системата на БАБХ ", допълват от организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР