Явор Цанев е победителят в първото издание на литературния конкурс

...
Явор Цанев е победителят в първото издание на литературния конкурс
Коментари Харесай

АРТ ЛУПА

Явор Цанев
е спечелилият в първото издание на литературния конкурс " Нова обществена прозаичност ". Жури в състав Емил Андреев, Елена Алексиева и Ангел Ангелов направи своя избор измежду 65 участници. До финала стигнаха разказите на Елка Петрова, Зорница Климентова, Красимир Бачков, Красимира Стоева, Марио Коев, Светла Андреева, Славея Горанова и Явор Цанев. Спечели разказът " Пилци " на последния създател. За шортлистата се класираха Елка Петрова, Красимир Бачков, Красимира Стоева, Славея Горанова и Явор Цанев, чиито творби са оповестени в септемврийския брой на списание " Нова обществена лирика ".

 

Мерил Стрийп
одобри основната роля в новата черна комедия на Netflix „ Пералнята ”. 70-годишната звезда влиза в облика на жена от междинната класа, която е излъгана с пари. Актрисата съобщи, че " Пералнята " наподобява на неприятна смешка, която някой си е направил с цялото общество. Историята се базира на журналистическо следствие, добило популярност като Panama Papers, откакто през 2016 година информация в пресата разкрива световна скица, основани от панамска адвокатска адвокатска фирма. Тя е „ пособия ” на богати клиенти и компании да избегнат налози за милиарди долари, оповестява " Контактмюзик ". Освен Мерил Стрийп съществени функции във кино лентата извършват Антонио Бандерас и Гари Олдман. Режисьорът Стивън Содърбърг споделя пред сп. „ Варайъти ”, че счита за най-важно да са улучили правилния звук, който да кореспондира с публиката, тъй че феновете да не се усещат като назидавани.

 

Кристоф Ламбер
ще кацне в София, с цел да оглави журито на петото издание на интернационалния кино-литературен фестивал CineLibri, който стартира на 5 октомври в зала 1 на НДК. Кулминацията на форума ще е церемонията по награждаването, която ще се състои на 13 октомври и ще е съпроводена с премиерна прожекция на кино лентата „ Тази, която не съм ” с Жулиет Бинош по романа на Камий Лоранс. Конкурсната стратегия включва 12 кино лентата, въодушевени от разнородни по темперамент литературни творби. За качеството на продукциите способства кастингът – измежду актьорите, които ще забележим на огромния екран, са Кейт Бланшет, Хана Шигула, Катрин Деньов, Бруно Ганц, Никол Кидман, Ръсел Кроу, Харви Кайтел, Тони Сервило и Валерия Голино. Френско-американският киноактьор Кристоф Ламбер, чиято звезда изгрява през 1984 година с помощта на кино лентата „ Тарзан от рода Грейстоук ”, номиниран за „ Оскар ” в три категории, през последните години се изявява най-вече като продуцент.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР