Явор Христов, осъден от Варненския окръжен съд на 9 години

...
Явор Христов, осъден от Варненския окръжен съд на 9 години
Коментари Харесай

Окончателно: Постоянен арест за крадливия Явор Христов

Явор Христов, наказан от Варненския областен съд на 9 години затвор за обир на мъжка чанта и огромна сума пари, осъществен в съучастничество със Златомир Т., ще продължи да обитава в ареста, откакто през днешния ден състав на Апелативен съд - Варна удостовери законосъобразността на мярката му за неотклонение " задържане под стража ".

Пресслужбата на съда напомня, че грабежът е бил осъществен на 7 юни 2016 година. Пострадалият мъж е бил атакуван в автомобила си. Със мощ и закани е била ограбена мъжка чанта, 470 $, 1080 лева, персонални движимости и документи, всичко на обща стойност 2458 лева За подсъдимия Христов този обир е бил при рисков рецидив. Преди година Варненският областен съд призна виновността на двамата и присъди на Явор 9 години отнемане от независимост. В сегашния миг, откакто подсъдимите са обжалвали присъдата делото е висящо пред Варненския апелативен съд. Втората правосъдна инстанция назначи и изслуша в правосъдно съвещания в края на предходната година съдебно-техническа експертиза, която да откри местоположението на мобилните телефони на подсъдимите по време на действието.

Година и 9 месеца след първичния му арест и с висящо пред Варненския апелативен съд наказателно дело, Явор Христов изиска по-лека мярка за процесуална насила. Съдът обаче откри, че всички законови учредения за задържането под стража на подсъдимия са налични и остави без почитание молбата на Христов.

Определението на Апелативен съд - Варна, с което се удостоверява непрекъснатия арест на Явор Христов, наказан на първата инстанция на 9 години затвор за обир, осъществен в съучастничество е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР