Явор Божанков официално не е част от правната комисия в

...
Явор Божанков официално не е част от правната комисия в
Коментари Харесай

Явор Божанков аут от правната комисия. БСП отрича да е заради Украйна и машинния вот

Явор Божанков публично не е част от правната комисия в Народното събрание. По предложение на Корнелия Нинова и управлението на партията тази заран той бе отпратен в комисията по конституционни въпроси, където е елементарен член, а не зам.-председател, какъвто трябваше да е в правната.

Ден по-рано в изявление той разкри, че не е бил склонен с партийната позиция на Българска социалистическа партия по тематиката за оръжията за Украйна и връщането на хартиения избор. Той коментирал, че е защитавал въвеждането на машинното гласоподаване и не може по този начин елементарно да пренебрегне причините си от този момент. От думите му излиза наяве, че ще обмисли по какъв начин да гласоподава в пленарната зала по измененията в Изборния кодекс. Двете тематики обаче са червени линии за алените и незабавно започнаха спекулации, че рокадата, осъществена по-малко от 24 часа след изявлението му, е обвързвана с това.

Няма никаква сензация, опита Божанков да потуши слуховете в парламентарните коридори. Конституционната комисия е не по-малко значима, ще продължа работата си в нея с всички старания. Там ще бъда потребен. Не е изненада за мен преместването ми от правна комисия, няма нищо трагично. Не е станало без диалог с мен “, разяснява депутатът, който е гражданска квота в Българска социалистическа партия.

„ Всеки има право на лично мнение и на нюанси. Фактът е, че в Българска социалистическа партия щом се зачита, мога да приказвам и да показвам мнението си, тъй че няма нищо трагично “, настоя Божанков. Разговор за рокадата той е провел с Нинова и управлението на групата. Депутатът обаче отхвърли да каже авансово по какъв начин ще гласоподава за даването на оръжие за Украйна и за връщането на хартиената бюлетина и прикани публицистите да изчакат гласуването в зала.

Минути по-късно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се появи в коридора дружно с Божанков и отхвърли позициите му по двете тематики да имат нещо общо с рокадата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР