Явно деянията на господин Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре

...
Явно деянията на господин Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре
Коментари Харесай

Радев: Явно деянията на господин Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре

Явно действията на господин Пеевски са по-видими извън, в сравнение с вътре в България. Това не приказва добре за нашите проверяващи и правоохранителни органи. Това съобщи в коментар пред медиите президентът Румен Радев откакто стана ясно, че Делян Пеевски е един от двамата български политици в досиетата " Пандора.

Президентът беше в Стара Загора, където разяснява и тежките пътни произшествия от последните няколко дни.

Искам да изкажа своята съпричастност към потърпевшите, към техните фамилии, признателност към лекарските екипи, които поставят грижи за тези младежи и надлежно желая да споделя, че това е едно извънредно грозно събитие, тази ненаказана война по нашите пътища. Това не е събитие единствено за нашите пътища, има го във всички градове на България, само че би трябвало като общество да обединим старания и да спрем тази необуздана експанзия, би трябвало да кажа, че това е безспорна престъпност и безнаказаност към най-висшите полезности - животът на хората и здравето на нашите деца, сподели Радев.

Искам да поздравя кмета господин Тодоров за неговата решителност да се оправи с това, подхванатите твърди ограничения чакам скоро да има резултат и Стара Загора да се трансформира в образец по какъв начин би трябвало да се броим с тези феномени със уреди на пътя, с видеонаблюдение, тъй че да предприемем главния минус, добави президентът.

Правилно казвате да има по-строги закони, само че и сега има закони, само че казусът е, че тези хора първо мъчно се записват като нарушавания и по-късно мъчно се санкционират. Затова видеонаблюдението би трябвало да бъде на всички места, тъй че да могат да се записват тези нарушавания и надлежно да има присъди. Аз ще препоръчам на министъра на вътрешните работи още един път да преразгледат нормативната база, да предложат нови промени за още по-строги санкции, за по-ефективни механизми да се разкриват и записват тези нарушавания, тъй че да имаме строго наказване и да бъдат импортирани в идващия парламент, сподели Радев.

Относно идните избори, той съобщи:

Обществото ни чака институциите да продължат да работят в посоката на възобновяване на държавността, премахване на корупцията, разкъсване на всевъзможни олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за съвременно развиване на България, единствено отдаването на тази идея, а не слагането в ролята на инструмент на партии, на разнообразни бизнес кръгове може да докара до безкористната поддръжка на българските жители. Очаквам акция на хрумвания, а не на компромати, с цел да може всеки претендент да разкрие оптимално добре кой е в действителност, защо се бори и по какъв начин ще го реализира.

Относно символиката на вдигнатия пестник, Радев съобщи:

Този пестник сплотява българите към полезности, дава религия, че можем дружно да намерим решение на всички провокации, с цел да имаме една сполучлива България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР