Явлението топлинни мостове предизвика голям интерес сред специалистите от строителния

...
Явлението топлинни мостове предизвика голям интерес сред специалистите от строителния
Коментари Харесай

Дискутират топлинните мостове на семинар на БАИС

Явлението „ топлинни мостове ” провокира огромен интерес измежду експертите от строителния отрасъл по време на семинар, проведен от БАИС (Българската асоциация за изолации в строителството) в София.

Топлинните мостове представляват характерни елементи от ограждащата структура на постройката. Проблемът е, че през тях топлинните загуби са изключително огромни. Статистиката демонстрира, че техният “принос ” за повишаване разноските за отопление е не по-малко от 15-20%, и това е единствено един от отрицателните им резултати.

Темата на семинара бе „ Топлинни мостове - същина, проблеми, на практика решения “, оповестяват от БАИС. Събитието се реализира в партньорство със Съюза на архитектите в България и Министерството на районното развиване и благоустройството. Обучението провокира огромен интерес измежду архитекти, проектанти, строители, надзорници и специалисти от Министерство на регионалното развитие и общинската администрация. Д-р инж. арх. Петър Николовски от Р. Македония, един от водещите специалисти по топлинни мостове, прегледа анатомията и класификацията на топлинните мостове, спря се на стандарти и нормативи, както и на способи за оценка.

Основен акцент в презентацията му бе подложен върху въздействието на топлинните мостове върху енергийната успеваемост на постройките, като изводите бяха подкрепени с съответни образци. Д-р Николовски приключи с най-често срещаните елементи на топлинни мостове в строителната традиция на Балканите и в България. Практическите решения при топлинни мостове бяха наранени от проф. Пламен Чобанов, учител в УАСГ. Той проучва тематиките енергиен баланс на постройката, планов коефициент на топлопроводимост, оптимална дебелина на топлоизолацията и ETICS успеваемост при отчасти саниране.

Участниците в образованието предложиха в бъдещи образования на БАИС да се обърне внимание на енергийната успеваемост и възобновимите източници на сила, характерностите на разнообразни типове топлоизолация, строителните промени в Европа, както и измененията в Закон за устройство на територията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР