Явих се доброволно в полицията, защото не се чувствам престъпник.

...
Явих се доброволно в полицията, защото не се чувствам престъпник.
Коментари Харесай

Колега на Желяз Андреев, също търсен от САЩ: Не се чувствам престъпник

Явих се непринудено в полицията, тъй като не се усещам нарушител. Това съобщи Искрен Георгиев, един от другите четирима българи с изключение на Желяз Андреев, търсени от Съединени американски щати за нарушаване на американските наказания против Syrian Air.
Не съм осведомен за вътрешнофирмена преписка, от която да е личало, че има нещо неправилно , добави Георгиев. Той сподели, че е схванал за проблем, когато в американския офис на компанията влезнала полиция. След това опитал да откри в мейл историята съответно неща за Syrian Air, с цел да разбере какво се е случило, само че към този момент нямало нищо .
Същевременно юрист Георги Вълев посочи, че петимата българи са търсени за скрит план против Съединени американски щати и нарушение на американско ембарго против Сирия. Той сподели и, че в началото правоохранителните ни органи са получили много малко информация – действително единствено алена бюлетина. Той добави и, че.
Георгиев разясни, че работи през цялото време, в което американската компания AW Tronics е отворила офис в България – от 2010 година, като това е било българско юридическо лице. Той бил поканен от негов другар. Георгиев е работил като експерт по продажби и като шеф на дребен отдел. Неговата работа е била да презентира пред клиенти портфолиото на компанията .
Искрен Георгиев категорично акцентира, че не е имало инструктаж на кого да се продава и на кого не. На ден получавахме десетки поръчки, стана ясно от думите му пред Нова телевизия. Той посочи, че във компанията се е работело под огромен стрес, поради все по-големите нормативи за продажби, които били поставяни.
Вярвам, че страната ще отбрани жителите си. Притесненията ми са свързани със идващ стадий, в случай че решим да излезем от България – тъй като името му е опетнено , разяснява Мария Георгиева, брачната половинка на Искрен.
Искам да благодарим на хората, които поддържат Желяз, както и на Министерство на вътрешните работи за отношението им, сподели Георгиев.
Адвокат Боян Лимберов разяснява, че не има вяра, че има напън от Съединени американски щати за екстрадиция, с цел да притегли в действителност българи като очевидци по целия случай. Разчитаме най-много на правото – основният прокурор отхвърли да стачкува мярката на Желяз и отхвърли задържането на още няколко българи, сподели той. Лимберов посочи, че в спогодбата за екстрадиция със Съединени американски щати написа, че лицето се задържа, когато става въпрос за наложителен случай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР