Ястията с яйца са едни от най-вкусните и обичани –

...
Ястията с яйца са едни от най-вкусните и обичани –
Коментари Харесай

Обичам яйцата като омлет или бъркани, но когато видях тази рецепти ги правя само така

Ястията с яйца са едни от най-вкусните и обичани – и от дребни, и от огромни. С една спогодба, несъмнено – не би трябвало да се прекалява, както в действителност с всяко едно нещо в този живот. Независимо по какъв начин си ги подготвяме, всякога са апетитни… Бъркани, на омлет, на очи, яйца по панагюрски и даже в случай че щете – твърдо сварени, наръсени с червен пипер и залети с малко зехтин. Страхотно мезе. Но през днешния ден ще ви предложим една рецепта, с която ще можете да си вършиме яйцата по един друг метод. Голямото предимство е, че тази рецепта е извънредно лесна и не изисква никакъв мурафет. А резултатът е възвишен. Необходимите артикули са: 250 гр. заквасена сметана, 8 яйца, малко нарязан магданоз (можете да замените магданоза, в случай че не го обичате, с друга зелена свежа подправка), 150 гр. твърдо сирене, 1 супена лъжица галета, масло.

Ето и какво е належащо да извършите. Намажете с масло плитък незапалим съд, след което поставете в него сметаната и я изравнете. Счупете яйцата едно по едно и ги поставяйте върху сметаната. Поръсете със ситно нарязания магданоз. Настържете на едро ренде сиренето и го смесете с галетата. Поръсете с тази примес яйцата, а на няколко места по цялото ядене сложете бучици масло. Загрейте фурната на 220 градуса и печете, до момента в който белтъците на яйцата се стегнат. Жълтъците би трябвало да останат леко рохки. След това вземете филия самун и се потопете в насладата.

А в случай че обичате омлетите, тази експресна рецепта е тъкмо за вас!
Омлет с салам и домати
Необходими артикули за 2 порции
– 6 яйца
– 1 домат
– 30 г салам
– 1 щип. черен пипер
– сол
– 1 с.л. масло

Яйцата (6 бр) се разрушават, дружно с малко сол и черен пипер (1 щип.) и сместа се разделя на две равни елементи. Първата част от сместа се изсипва в нажежен тиган, намазан с малко масло и върху получения омлет се подреждат тънки резени салам и свеж домат. Омлетът не се обръща, се оставя да се изпържи добре, след което се сгъва на четири и се сервира парещ. По същия метод се подготвя и останалата част от омлета. Това вкусно главно ядене се сервира горещо, като по избор може да се поръси с малко настърган кашкавал.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР