Яснота около новият министър на енергетиката ще има в следващите

...
Яснота около новият министър на енергетиката ще има в следващите
Коментари Харесай

Кои са възможните имена за нов министър на енергетиката

Яснота към новият министър на енергетиката ще има в идващите дни. Името ще бъде разисквано на Коалиционен съвет. Квотата за нов министър, на мястото на подалата оставка Теменужка Петкова, е за ГЕРБ.

Ето и някои вероятни имена.

Единият е заместникът на Петкова – Жечо Станков. Той е роден през 1982 година. Бил е общински консултант от ГЕРБ в Бургас, има 10 годишен опит в областта на енергетиката. Бил е отраслов заместник-министър и във втория кабинет Борисов.

Следващата спрягана опция е Валентин Николов.

Той е бил 3 мандата народен представител от ГЕРБ. Бил е заместител министър на стопанската система, енергетиката и туризма, преди мегаминистерството да бъде разграничено на три. Бил е и изпълнителен шеф на АЕЦ " Козлудуй ". " Интерпретация " - по този начин Николов дефинира спрягането на името му за поста.

И на последно място Делян Добрев.

Добрев е народен представител от ГЕРБ в четири Народното събрание, бил е и енергиен министър в първия мандат на Борисов. За малко да напусне настоящия парламент откакто се разгоря абсурда, прочут като " Кумгейт ", поради роднински връзки в общината в Хасково. Председател е на енергийната комисия.

Коалиционните сътрудници чакат завръщането на премиера Бойко Борисов от чужбина, с цел да решат какъв да е новият министър. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР