Ясно съм заявил, че като министър-председател нямам доверие на Иван

...
Ясно съм заявил, че като министър-председател нямам доверие на Иван
Коментари Харесай

Петков: Главният прокурор трябва да си даде оставката или да бъде отстранен

Ясно съм декларирал, че като министър-председател не вярвам на Иван Гешев.

Много бих се радвал Висшият правосъден съвет да си свърши работата и да прегледа деликатно причините на министъра на правораздаването, тъй като те ясно демонстрират, че този основен прокурор би трябвало да си даде оставката или да бъде отхвърлен.

Това съобщи пред публицисти министър-председателят Кирил Петков, който беше три часа в Софийската градска прокуратура, давайки показания като очевидец.

Петков беше разпитван по формираното произвеждане за вероятно изнудване на предприемача Васил Божков, напомня Българска телеграфна агенция.

„ Разказах доста в детайли и дадох още веднъж същата информация и сведения, както и първия път. Това, което обясних в елементи, съм го споделял и на медиите. Има няколко неща, които мен персонално ме тормозят. Първото е отчетът на Агенцията за държавна финансова ревизия, където има ощетяване на бюджета с над 550 милиона лв. “, уточни Кирил Петков.

Премиерът сподели, че е обезпокоен и от изказванията на Васил Божков, в които той декларира, че е изнудван от някогашните ръководещи и е дал 60 млн. лв. под формата на рушвет. Петков добави, че се надява информацията на Божков скоро да се трансформира в свидетелски показания.

Премиерът удостовери, че има отчет на Министерството на финансите, който демонстрира пропуски в работата на изпълнителната организация „ Одит на средствата от Европейския съюз “ (ОСЕС) по времето, който финансов министър е бил Владислав Горанов от ГЕРБ. Одитната организация е проспала, че в доста от общините има централизация на европроекти в ръцете на съответен реализатор, сподели Петков.

От държавното обвиняване преди дни оповестиха, че извършеният първи разпит на Кирил Петков - на 17 март, няма правна стойност, защото е извършен от проверяващ служител на реда, а не от следовател.

На същото съображение са били преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севделина Арнаудова, както и на други очевидци.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР