"Ясно ни е, че Кирил и Асен не могат да

...
"Ясно ни е, че Кирил и Асен не могат да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Много се съмнявам, че това са единствените спестявания на Борисов и Дончев

"Ясно ни е, че Кирил и Асен не могат да създадат смяната сами. Ако не стигнем до болшинство в Народното събрание от 121 депутати, концепциите ще си останат единствено написани. Да спечелим изборите за мен значи аз да съм 121-вият народен представител ".

Това декларира водачът на "Продължаваме смяната " и някогашен стопански министър Кирил Петков пред седмичника "Уикенд ".

Ето още от казаното от него пред изданието:

"Цялата ни акция се организира с един рейс, в който се возим аз, Асен /б.р. Василев/ и още двама от екипа. Непрекъснато се тестваме с ангенни проби, макар, че сме имунизирани.

Наблюдаваме две трендове - от една страна по-малко хора биха отишли до урните поради страха от коронавирус, а от друга чакаме по-висока изборна интензивност поради изборите 2 в 1. Надявам се да има висока изборна интензивност, значимо е за всички.

При толкоз умряли всяка заигравка с политика за мен е равна на закононарушение. А това, че Борисов говореше за евентуална заплаха от имунизациите поради "изтекъл период на валидност " е тъкмо такова заиграване. Да вкараме спомагателни терзания и подозрения у хората е доста покрай закононарушение.

При всички положения Мика Зайкова ще е каналът за бъдеща връзка сред нас и "Има подобен народ ". Информираха ме, че тя не е част от управлението на Има Такъв Народ, за което мога единствено да кажа "съжалявам ", тъй като считам, че подобен човек би трябвало да е част от него. Когато Мика Зайкова каже на Славчо, че би трябвало да си приказваме, има по-голям късмет това да се случи.

Чухме се с президента след решението на Конституционни съд и си казахме две неща. Той ми благодари още веднъж, че съм бил толкоз ефикасен министър, и че този проблем /б.р. с поданството на Петков/ се е случил сега, тъй като най-сетне този въпрос ще бъде подложен на фокус. Надявам се, че в идващия парламент ще имаме болшинство и тази част от Конституцията ще се анулира.

Вярвам, че ще успеем, тъй като това виждам по пощадите и то е доста повече от социологията. Независимо какво ще се случи оттук насетне, няма да скърбя. За човек, на който му пука за родината, това е най-правилният ход.

Като министър осъзнах, че огромна част от държавната администрация не е корумпирана. 99% от хората не са. Има едни 15 души във всяко министерство, които са мощно подкупни и целият паричен поток минава през тях. Махането на дребен брой хора от основни позиции би направило голяма разлика в равнищата на корупция.

С Движение за права и свободи съм отрязъл всяка опция за диалог. Те демонстрират едно неприемливо равнище на надменност. Тези хора нямат никакво желание да се трансформират.

Ако пък господин Борисов може да организира дебата, на който Асен Василев го предложения - за кражбата на 8-те милиарда лв. - това би било един първи добър диалог сред нас.

С Иво Прокопиев съм се виждал три пъти в живота и по един и същи мотив - поканата за форума на в. Капитал. видях го и на една опашка за закуски на пл. "Журналист " - това е. Абсолютна неистина е, че този човек има някаква връзка или надзор, обвързван с нас. Няма човек на планетата, който да каже на мен или Асен: "Направи нещо ", в което ние не имаме вяра, а да го осъществим.

Бях оповестил, че имам близо 1 млн., т.е. 700 хиляди $. За моя огромна изненада се оказах 10 пъти по-богат от господин Борисов и 15 пъти от Томислав Дончев. Те бяха оповестили, че имат спестявания от 100 хиляди лв. единия и към 60 хиляди другия. Когато един човек има почтени приходи, не се опасява да ги разгласи. Много се колебая, че това са единствените спестявания, с които тези политици разполагат.

Дълъг диалог е за какво напуснах "Да, България ", само че общите ни дейности с "Демократична България " не престават на база политики и правила. Участието на Христо Иванов във втория кабинет на Борисов не ме е разочаровало. То бе значимо, тъй като той сподели, че когато не са съгласни с нечия политика, има хора, които просто си подават оставките. Аз одобрявам подобен вид политици. Не сме се карали с Христо Иванов.

Бихме поканили проф. Денков да продължи в образованието. Имаме извънредно квалифицирани претенденти като Николай Събев в превоза. Не виждам министър Кацаров като част от идващия кабинет. Всеки съдружен сътрудник би трябвало да извади най-знаещия и можещия кадър от неговата партия за съответния бранш и да създадем един общ асортимент на база познания, умения и опит, а не на партийна принадлежност ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР