Ясно казахме, че сме загубили изборите. Искаме да уважим избора

...
Ясно казахме, че сме загубили изборите. Искаме да уважим избора
Коментари Харесай

Петков/Василев: Загубихме.Отговорност на ГЕРБ е да направят правителство. Няма да се коалираме с тях

" Ясно казахме, че сме изгубили изборите. Искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа мощ “, оповестиха водачите на Политическа партия Петков и Василев в първия си коментар след края на изборния ден

 

Петков изключи изцяло опцията за коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи. „ Ние обещахме, че коалиция с Движение за права и свободи и ГЕРБ няма да бъде направена “, сподели той.

 

Асен Василев добави, че фактът, че Политическа партия губи изборите, „ дава явен мандат на ГЕРБ и Движение за права и свободи, както обявиха преди изборите, да създадат коалиция и да ръководят страната “.

 

Василев явно реферира към думите на някогашния енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев от 29 септември, който сподели, че ще предложи на партиите с евроатлантическа ориентировка да сформират дружно кабинет.

Като такива той уточни Движение за права и свободи и Демократична България.

 

Ние ясно споделяме, че сме изгубили изборите с три % по този начин, както предишния път ги спечелихме с три %, като се регистрира вотът от чужбина. Това дава явен мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи да създадат коалиция и да ръководят страната. Това, за което ние ще се борим, е това, което ние декларирахме в нашата предизборна акция, съобщи Василев и уточни, че от " Продължаваме Промяната " желаят България да е европейска страна, със обществен бюджет, който продължава да усилва пенсиите, минималната работна заплата, приходите на хората, който не разрешава пари да се харчат непрозрачно към съответни компании. С всички принадлежности, които Народното събрание ни дава, ние ще отстояваме тези позиции, съобщи Василев.

Оттук нататък чака ни една нелека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ триумф в съставяне на държавното управление, тъй като техният триумф е триумф на всички българи, добави той.

Ако ние нямаме устойчиво държавно управление – всички българи ще страдаме, без значение кой за кого е дал своя вот. Ние сме надълбоко несъгласни с метода, по който те са управлявали страната, само че българските жители се произнесоха, уточни Василев.

Той изясни, че с ГЕРБ имат фундаментални разлики в метода, по който би трябвало да се ръководи страната.

Ние имаме вяра, че България би трябвало да тръгне по напълно друг път. Гласоподователите имаха явен избор, те избраха политическа партия ГЕРБ. Нашите 60 депутати няма по какъв начин да попречат на сформирането на коалиция в парламент от 240 депутати, разяснява Василев в отговор на въпрос за отхвърли им от коалиция. Въпросът е да отстоим избора и полезностите, които ние предлагаме на българските жители, сподели още той.

Кирил Петков съобщи, че желаят да уважат избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа мощ. Те носят сега голяма отговорност. Преди единствено осем месеца, ние с 67 депутати сформирахме държавно управление, макар че беше доста сложна коалиция. Сега е техният ред, народът им даде мандата, съобщи Петков.

Ние като политици ще бъдем хората, които, когато обещаем нещо, ще го изпълняваме, сподели още той.

 

Ние доста ще внимаваме хората да не се заблудят от думи като „ експертен кабинет “, съобщи Петков. Само да ви кажа, че няма такова нещо като експертен кабинет, тъй като всеки кабинет е подсилен от политически партии. Всеки кабинет е политически, разяснява Петков.

Той добави, че „ Продължаваме Промяната “ ще бъде градивна съпротива. Това ни отреди народът, само че ще бъдем градивна съпротива и ще се грижим за всеки лев, който харчи държавното управление, да бъде по най-прозрачния метод, сподели още той.

Петков добави, че зависи от първата политическа мощ дали ще бъде формирано държавно управление.

 

Точно в 22:00 ч. рейсът на “Продължаваме смяната ” дойде празен пред катедралния храм " Св. Александър Невски " в София.

 

Първоначално бе оповестено, че Петков и Василев ще разясняват изборите, откакто излязат резултатите от паралелното броене. Брифингът бе разгласен с начален час 22 ч. Първа, малко преди 21:30 ч., дойде Деница Симеонова, лидер на листата на Политическа партия във Враца. Тя не разяснява резултатите пред публицисти.

 

Междувременно, във фоайето на централата на ГЕРБ репортерите чакат към този момент трети час изказването на ГЕРБ.

 

Кирил Петков, Асен Василев, Калина Константинова и още фрагменти на „ Промяната “ се появиха на площада в 22:20 ч.

 
Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР