Ясно е - троловете са навсякъде и фалшиви профили и

...
Ясно е - троловете са навсякъде и фалшиви профили и
Коментари Харесай

За всичко са виновни САЩ, а българите са велик народ. Защо вярвам...

Ясно е - троловете са на всички места и подправени профили и страници тиражират каква ли не информация. Тъжната истина обаче е, че доста консуматори, зад които стоят живи хора, с специалности, фамилии и обучение, попиват като гъби и постоянно образуват мнение, което е на светлинни години от темелите на хуманизма и наследствата на Шарл дьо Монтескьо и Жан-Жак Русо*. Защото в интернет наподобява не “сърфират ” хора, а бродят зверове - не запомнили човешкото, озлобени от живота, без даже сериозен най-малко сериозно мислене.

 

Хората обаче имат вяра. и ще оказват помощ на Антихриста да откри нов международен ред. Вярват, че световното стопляне не съществува и въобще дори не схващат какво съставлява световното стопляне - големи температурни амплитуди, които оказват непоправимо влияние върху климата на планетата, водят до размразяване на полярните ледове, редуват продължителна суша с проливни дъждове и впрочем. Хората имат вяра, че с имунизациите ни чипират, че Съединени американски щати стоят зад световен проект за управление на човешкото схващане, че илюминатите дърпат конците на целия свят, че звездите са рептили, че 11 септември и скрит план, че Бритни Спиърс е мъртва и има двойничка. 

И желаят всичко най-лошо на враговете си. Независимо дали става въпрос за български доброволец, отишъл да се бие за Украйна и намерил гибелта си на фронта, или за човек, който се бори с най-тежката диагноза - рак. Защото нашият съотечественик се е бил за “нацистите от несъществуващата страна Украйна ”, а болният от рак е американският боен министър. Но… “така им се пада, отлично! ”, пишат от сигурността на личния си дом татуирани с ликовете на Ботев и Левски българските консуматори. 

.

.

.

.

.

Питам се къде сбъркахме. Защо таим толкоз завист, такава злоба към всичко и всички? Къде се загуби сериозната ни мисъл? В просветителната ни система ли се корени целият проблем? В неналичието на мотивация измежду учителите? Липса на доверие в институциите? Липса на доверие в медиите? 

 

Може би казусът е във всичко. Във всички нас. В образованието, което по този начин и не откри метод да възпитава мислещи младежи. Трудно намира стимулирани млади учители. В страната, която загуби от дълго време доверието на народа си. Защото институциите неглижираха хората, а политиците се интересуваха от проблемите им единствено тогава, когато би трябвало да завоюват гласовете на електората. Защото у нас възприятието за правдивост се трансформира в химера. В медиите, които се продадоха, които работят с различни обстоятелства, с различни отзиви. 

Виновни сме всички. Защото когато отсъстват същинските престижи, обществото си основава такива единствено. И след това всички сърбаме гнусната си попара.

 

*Шарл дьо Монтескьо и Жан-Жак Русо оказват голямо въздействие по време на Френската гражданска война и играят голяма роля за разпространяването на Просвещението из цяла Европа, характеризиращо се с вярата в разсъдъка, доверието в науката и в рационализма.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР