Ясно е какъв е политическият боклук в НС, съдейки от

...
Ясно е какъв е политическият боклук в НС, съдейки от
Коментари Харесай

Пленумът на ВСС решава основателно ли е второто искане за освобождаване на Гешев

" Ясно е какъв е политическият отпадък в Народно събрание, съдейки от изказванията на някои така наречен политици, и е време да бъде изметен този, както споделих, политически отпадък ", сподели по време на 40- минутното си изказване на 15 май основният прокурор Иван Гешев. То беше първото след гърмежа до автомобила му на пътя Самоков- София.

 

В него обвинител №1 разгласи, че е в ход проект за неговото премахване, зад който стоели заместникът му Борислав Сарафов и експремиерът Бойко Борисов.

 

По това време беше реалност първото искане на шестима правосъдни кадровици за предварителното преустановяване мандата на основния прокурор поради интервенция му в следствието на гърмежа от 1 май. Изразът " политически отпадък ",  още един няколко пъти от Иван Гешев,  стимулира четирима от тях да внесат второто искане - този път за уронване престижа на правосъдната власт:

" Някои одобряват, че тези закани за така наречен политически отпадък приказват за това, че има каузи, които съзнателно се държат " на трупчета ". Това бяха внушения, които не считам, че е редно един магистрат в своя изказ и своите обществени дейности да позволява ", изясни пред „ Хоризонт “ един от вносителите Огнян Дамянов.

 

В мнение към настояването, което дефинира като неприемливо,  Иван Гешев  изяснява, че с израза " политически отпадък " е изразил " персонално мнение ", а и той бил необятно известен в обществото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР